بررسی و ارزیابی بیمه جوشکاران و حق بیمه آن‌ها

بررسی نوع بیمه جوشکاران و تمامی شرایط بیمه شدن آن‌ها

امروزه به طور کلی تمامی مشاغل دارای بیمه تامین اجتماعی می‌باشند. بیمه جوشکاران یکی از انواع بیمه‌های کارگران می‌باشد. در هر شغل و یا سمتی، نوع بیمه و حق بیمه بسیار متفاوت است. جوشکاران بر اساس نوع فعالیتی که انجام می‌دهند، توسط کارفرما بیمه خواهند شد. این شغل دارای حق بیمه، سابقه بیمه و بازنشستگی متفاوت نسبت به سایر مشاغل می‌باشد. در ادامه و در بخش‌های بعدی همراه با ما باشید تا در ابتدا با شرایط بیمه جوشکاران و حق بیمه آن‌ها آشنا شویم. سپس به بررسی سختی کار این شغل و نحوه بیمه شدن این افراد توسط کارفرما بپردازیم.

شرایط بیمه جوشکارها و میزان حق بیمه کارگران و کارفرمایان در این شغل

به طور کلی شرایط بیمه شدگان در هر شغل و یا سمتی بسیار متفاوت می‌باشد. در مورد بیمه جوشکاران، بر اساس منطقه و موقعیت جغرافیایی در حال فعالیت آن‌ها، این حق بیمه تایین خواهد شد. این حق بیمه برای این کارگران تقریبا حدود 7 درصد می‌باشد. به این منظور که 7 درصد از تمامی دستمزد ماهیانه فرد برای حق بیمه او برداشت خواهد شد و به صندوق تامین اجتماعی واریز می‌شود. بیمه جوشکاران همان‌طور که بیان کردیم بر اساس نوع منطقع و فعالیتی که انجام می‌شود، تعیین خواهد شد. به طور کلی حق بیمه این نوع از مشاغل به صورت یک و نیم سال محاسبه و بررسی می‌شود.

در واقع کارگران جوشکار اگر دارای سابقه بیمه 20 و یا 25 سال باشند، می‌توانند برای بازنشستگی درخواست کنند و اقدامات لازم را انجام دهند. این سابقه بیمه و بازنشستگی، بدون در نظر گرفتن شرایط سنی فرد می‌باشد. به طور مثال بیمه ای که برای افراد جوشکار در نظر گرفته می‌شود، به صورت تقریبی 1 میلیون و 111 هزار و 648 تومان می‌باشد. این مبلغ به صورت کلی است و از این مقدار، سهم کارفرما و سهم کارگر به صورت مجزا مشخص می‌شود. به طور کلی از این مقدار مشخص شده حدود 800 هزار تومان، سهم کارفرما می‌باشد و مابقی حق بیمه فرد جوشکار است.

حق بیمه جوشکاران سال 1402
حق بیمه جوشکاران سال 1402

ارزیابی و مشخص شدن سختی کار جوشکار توسط اداره کار

در واقع در مورد میزان حق بیمه جوشکاران، مشخص شدن سختی کار این شغل بسیار تاثیرگذار است. به طور کلی برای بررسی و ارزیابی این موضوع که برای شغل جوشکاری سختی کار در نظر گرفته می‌شود، عوامل متعددی را باید مشخص و تعیین کرد. در واقع اداره کار در مورد سختی کار هر شغلی نظر نهایی را می‌دهد. به طور کلی جوشکاری به علت خطرات احتمالی که دارد، در گروه مشاغل زیان آور و سخت قرار می‌گیرد.

البته عواملی همچون نوع محیط کار و میزان آلاینده‌هایی که در محیط کار با استفاده از جوشکاری وجود دارد، در سختی کار این شغل تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. با توجه به قرار گرفتن شغل جوشکاری در گروه مشاغل سخت و همان‌طور که در بخش قبلی بیان کردیم، حق بیمه این افراد با اشخاص معمولی متفاوت است. به طور کلی حق بیمه برای کارفرمایان در این‌ گونه مشاغل 30 درصد است. البته براساس قوانین موجود، نیروی کاری که قبل از سال 83 مشغول به جوشکاری شده است، کارفرمای آن وظیفه دارد حق بیمه 31 درصدی پرداخت کند.

سختی کار جوشکار
سختی کار جوشکار

بررسی نحوه بیمه شدن مشاغل آزاد و اجباری توسط کارفرما

به طور کلی در نحوه بیمه اختیاری که جزء مشاغل آزاد به حساب می‌آید و بیمه اجباری مانند بیمه جوشکاران، تفاوت‌های اندکی وجود دارد. در واقع بیمه اجباری در صورتی برای یک فرد توسط کارفرما انجام می‌شود که آن فرد در شرکت، کارگاه، کارخانه و غیره فعالیت داشته باشد و از کارفرما حقوق و یا دستمزد دریافت کند. در بیمه‌های اجباری، کارفرما طبق حقوق و دستمزدی که به کارگر و یا نیروی کار خود می‌دهد، حق بیمه را محاسبه و مشخص می‌کند. به طور کلی، کل حق بیمه اجباری 30 درصد است که 7 درصد آن توسط نیروی کار پرداخت می‌شود و 23 درصد توسط کارفرما باید به صندوق بیمه واریز شود. در این گونه بیمه‌ها، تمامی خدمات ارائه خواهد شد.

در واقع در مشاغل آزاد، نیروی کار و کارفرما یکی می‌باشد و به همین منظور حق بیمه تقسیم نمی‌شود و تمامی حق بیمه توسط شخص بیمه شده پرداخت خواهد شد. به طور کلی نحوه بیمه شدن در مشاغل آزاد و بیمه‌های اجباری، کمی متفاوت است. در نوع اجباری کارفرما، فرد و یا نیروهای کار خود را در بیمه و همچنین در سامانه بیمه ثبت نام می‌کند و مراحل اولیه را انجام می‌دهد. پس از این مراحل، ثبت نام حضوری و ثبت مدارک در سامانه انجام خواهد گرفت. ولی در مشاغل آزاد و بیمه‌های اختیاری، تمامی مراحل توسط شخص بیمه شده انجام می‌شود و تنها تفاوت‌های آن‌ها در ارائه برخی مدارک می‌باشد.

بیمه جوشکارها
بیمه جوشکارها

پرسش و پاسخهای متداول

چه نوع خدماتی در بیمه جوشکاران وجود دارد؟

 در بیمه جوشکاران خدماتی مانند معالجه، خدمات درمانی، وسایل طبی، پروتز، از کار افتادگی، غرامت دستمزد به صورت حقوق و مزایا، مصدومیت و غیره وجود دارد که برای کارگران جوشکار در نظر گرفته می‌شود.

ساعت کاری در مشاغل سخت مانند جوشکاری به چه صورت می‌باشد؟

در حالت کلی و در مشاغل عادی ساعت کاری در طول هفته 44 ساعت می‌باشد ولی در مشاغل جوشکاری و مانند آن ساعت کاری با توجه به سخت بودن آن و آسیب‌هایی که وجود دارد، متفاوت می‌باشد. این ساعت کاری طبق قانون کار، 36 ساعت در هفته است.

فرد جوشکاری که کارفرما ندارد و خودش استادکار است، از چه نوع بیمه‌ای باید استفاده کند؟

بیمه کارگران ساختمانی، بهترین نوع بیمه جوشکاران برای این افراد می‌باشد. در این حال فرد جوشکار باید با مراجعه به اتحادیه کارگران ساختمانی نامه‌ای را دریافت کند و به بیمه تامین اجتماعی تحویل دهد تا اقدامات لازم جهت بیمه شدن صورت بگیرد.

 

5/5 - (5 امتیاز)

3 نظر

  • با سلام به مجموعه خوب آریاگستر
    دوستان تعداد مطالب آموزشی جوشکاری تون کم شده من واقعا از مطالبی که قرار می دادید نهایت استفاده رو می بردم..

  • عزیز دل از مطالب شما بسیار سپاس گذارم ولی بنده در
    سال 1358بیمه تامین اجتمایی شدم توسط یک کارگاه
    جوشکاری تانکر سازی و در 64رفتم جبهه و 66برگشتم اون
    دو سال بیمه خدمت روگذاشتم روی بیمه و رفتم یک کارگاه
    جوشکاری دیگه که کارش اسکلت ساختمان پروژهای بزرگ
    مثل ساخت دانشگاه ساختمان سپاه وسوله همه کاری بگید
    کردم تا سال 92و تا به امروز خودم شخصی بیمه میدم شما
    حساب کنید که بنده چند بار باید بازنشسته میشدم و رفتم
    لیست بیمه گرفتم دیدم کلا با این چند سالی که خودم دادم
    بیست سال و هشت ماه دارم بیمه میدم اگه هر سالش یک
    و نیم سال حساب میشه پس بنده الان باید سه بار
    بازنشست میشدم درسته کو قانون کو حمایت از شهروند کو
    قانون سگ صاحب داره این قانون ما نداره الان اگه حساب
    کنم از سال 1358تا امروز 1402 چهل و چهار سال بیمه ولی
    هنوز کسی نیست جواب مارو بده قربون شما اول از هر
    تجربه که برای ما ادمهای عادی میزارید برای مقاله خودون
    زحمت بکشید اول از همه قانون درست کنید ممنون ؟!

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.