0 تا 100 جوشکاری آرگون + با تصاویر و ویدیو

جوشکاری آرگون در واقع جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ است و از آنجا که گاز آرگون در این فرایند استفاده میشود به جوشکاری آرگون معروف است. امروزه جوشکاری آرگون یا تیگ (TIG) به یکی از محبوب ترین روش جوشکاری تبدیل شده است و با استفاده از این روش می توانید یک جوش تمیز و دقیق بر روی فولاد، آلومینیوم، الیاژ های نیکل، منیزیم، مس، برنج، برنز و طلا ایجاد کنید. در ادامه این مطلب از سایت آموزشگاه آریاگستر  به نکات مهم جوشکاری آرگون می پردازیم.

برای آشنایی و ثبت نام در دوره جوش آرگون کلیک کنید

  

رعایت نکات ایمنی

قبل از شروع عملیات جوشکاری آرگون، حتما از کلاه ایمنی جوشکاری با محافظ چشم و همچنین لباس ضد آتش استفاده کنید. زیرا آرگون نوعی گاز است که در حالت عادی غیر سمی بوده و خطری برای انسان ندارد اما این گاز در مجاورت اکسیژن و حرارت بسیار بالا، سمی و مضر می شود. بنابراین توصیه می شود نکات ایمنی را رعایت کنید.

تورچ (مشعل) جوشکاری را به منبع تغذیه متصل کنید.

جوشکاری آرگون

 

تورچ جوشکاری آرگون را به دستگاه متصل کنید.

بعد از رعایت تمام نکات ایمنی، حال وقت آن است که تورچ جوشکاری آرگون را به منبع تغذیه مخصوص خود متصل کنید. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید تمام تورچ های جوشکاری آرگون دارای 2 کابل می باشند که اولین کابل برای هدایت گاز آرگون داخل تورچ بوده است و دیگری برای خنک کردن و جلوگیری از ذوب شدن الکترود می باشد.

پدال پا جوشکاری آرگون خود را به منبع تغذیه متصل کنید.

جوشکاری آرگون

 

پدال پا جوشکاری آرگون، برای کنترل گرما می باشد

پدال پا برای کنترل گرمای جوشکاری آرگون مورد استفاده قرار می گیرد و تسلط داشتن بر روی آن بسیار ضروری می باشد. سعی کنید بر پدال پا جوشکاری تسلط کافی داشته باشید تا عملیات جوشکاری شما تمیز و بی نقص باشد.

جریان برق AC و DC خود را انتخاب کنید.

جوشکاری آرگون

 

جریان برق AC برای جوش آلومینیوم و جریان برق DC برای استیل و سایر فلزات مناسب می باشد

بعد از متصل کردن کابل های تورچ و پدال پا به دستگاه، اکنون وقت آن است که با توجه به فلزی که قصد جوش دادن آن را دارید، جریان AC  و DC منبع تغذیه را انتخاب کنید. به طور مثال اگر قصد جوش دادن آلومینیوم را دارید، توصیه می شود جریان متناوب AC را انتخاب کنید. همچنین اگر قصد جوش دادن فولاد را دارید، باید جریان DC را انتخاب کنید. در نتیجه انتخاب جریان AC و DC بستگی به نوع فلز شما دارد.

الکترود تنگستن جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون

 

نوک تیز بودن الکترود تنگستن به جریان برق بستگی دارد

فرآیند جوشکاری تیگ TIG ، واژه تنگستن دلالت دارد بر عنصر خالص تنگستن و انواع آلیاژهای آن که به عنوان الكترود مورد مصرف قرار می گیرند. از آنجا که این نوع الکترودها در روند کار ذوب نمی شوند. چنانچه فرایند به نحو احسن اجرا گردد الکترود در طول کار مصرف نمی شود. اما این بدین معنی نیست که الکترود ها عمر دائمی دارند بلکه آنها پس از مدتی باید تعویض شوند.

نوع میله تنگستن بسیار مهم می باشد. با توجه به ضخامت و نازکی فلزی که قصد جوش دادن آن را دارید، باید نوع مناسب میله تنگستن را انتخاب کنید. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید اگر شدت جریان شما بر روی DC باشد، توصیه می شود میله تنگشتن خود را نوک تیز کنید در غیر این صورت در نوک میله تنگستن را صاف و پهن در نظر بگیرید.

مرتبط بخوانید : با انواع الکترود تنگستن جوش آرگون آشنا شوید!

جریان گاز آرگون را تنظیم کنید.

 

همان طور که از اسم جوشکاری آرگون پیداست، برای این نوع جوشکاری نیاز به گاز آرگون خالص دارید.

برای جوشکاری به روش آرگون، شما به مخزن گاز آرگون احتیاج دارید. ترجیحا سعی کنید از گاز آرگون خالص استفاده کنید. اگر به گاز آرگون خالص دسترسی ندارید، می توانید برای جایگزین از ترکیب گاز آرگون و هلیوم نیز استفاده کنید.

بدنه سوپاپ مخزن را سریعا باز و بسته کنید تا هرگونه زباله از بدنه سوپاپ خارج شود. سپس رگولاتور را بچرخانید. اکنون شیر سیلندر را به آرامی باز کنید. در نهایت با استفاده از اسپری نشت یاب، هر گونه نشتی را بررسی کنید و از سالم بودن مخزن گاز آرگون اطمینان حاصل شود.

با تنظیم رگولاتور سیلندر میزان گاز خروجی را تنظیم کنید. با توجه به نوع فلز، ضخمات فلز و نوع پروژه خود، میزان خروجی گاز آرگون را تنظیم کنید. زیرا نوع میزان خروجی گاز، برای تمامی پروژه ها یکسان نمی باشد.

آمپر

 

تعیین آمپر دستگاه به ضخامت فلز بستگی دارد

به کمک تنظیم آمپر می توانید تسلط بیشتری بر روند جوشکاری داشته باشید. هرچه فلز ضخیم تر باشد آمپر نیز باید بالا تر تنظیم شود.

اگر با پدال پا هماهنگی بیشتری داشته باشید می توانید آمپر را در درجه بالا تنظیم کنید.

نسبت ضخامت فلز و آمپر :

1.6 میلی متر = 30 تا 120 امپر

2.4 میلی متر = 80 تا 240 آمپر

3.2 میلی متر  = 200 تا 380 آمپر

تجهیزات جوشکاری و سطوح فلزات را تمیز کنید.

قبل از شروع جوشکاری آرگون، توصیه می شود که سطح فلز مورد نظر خود را کاملا تمیز کرده تا نتیجه بهتری کسب کنید. برای تمیز کردن سطوح فولاد کربنی، بهتر است از سمباده استفاده کنید.

برای تمیز کردن سطوح آلومینیوم از برس مخصول استیل استفاده کنید.

برای آشنایی و ثبت نام در دوره جوش آرگون کلیک کنید

الکترود تنگستن را داخل کولت قرار دهید.

همان طور که در تصویر مشاهده می کنید الکترود را وارد کولت کرده به طوری که الکترود باید حدود 1.4 اینچ از غلاف محافظ کولت، آویزان باشد.

جوش دادن فلزات

برای جوش دادن دو فلز به یک دیگر مطابق تصویر، ابتدا چند جوش بسیار کوچک ایجاد کرده و در نهایت جوش را تکمیل کنید.

درجه نگه داشتن تورچ جوشکاری آرگون

سعی کنید تورچ را در زاویه 75 درجه نگه دارید. همچنین فاصله الکترود با فلز بیش از 1.4 اینچ نشود.

توجه : سعی کنید در حین عملیات جوشکاری، الکترود سطح فلز را لمس نکند در غیر این صورت فلز شما آلوده می شود.

کنترل گرما جوشکاری آرگون

 

سعی کنید بر روی پدال پا تسلط کامل داشته باشید

کنترل پدال پا برای کم و زیاد کردن گرما بسیار ضروری است. سعی کنید با حفظ تعادل پدال پا، گرما را در حین عملیات جوشکاری حفظ کنید.

درجه فیلر جوشکاری آرگون

فیلر را در زاویه 15 درجه و به صورت افقی نگه دارید تا گرما تورچ، سطوح فیلر را گرم کند.

هنگام جوشکاری همیشه یک مسیر جوش مستقیم نداشته باشید. از خال جوش های مورب روی سطح کار برای استحکام بیشتر جوش کمک بگیرید. برای اینکار کافیست هنگام جوش حرکات دورانی خاصی به دستانتان بدهید. با این روش جوش تمیزتر و مقاوم تری خواهید داشت.

با استفاده از تورچ سطح فلز را گرم کنید تا خال های جوش بر روی سطح فلز ایجاد شوند اکنون فیلر را به آرامی بر روی آن ها بکشید تا از جمع شدن خال های جوش جلو گیری شود.

جمع بندی

جوشکاری آرگون یکی از روش های جوشکاری است که در صنایع مختلف متداول است. جوشکاری با گاز آرگون با کمک قوس الکتریکی صورت میگیرد. قوس الکتریکی  در واقع تخلیه بار بین دو الکترود در توده ای از گاز یونیزه است. این فرایند تخلیه بار تولید حرارت مینماید. در طریقه جوشکاری ارگون قوس الکتریکی در فشار یک اتمسفر می تواند حرارتی تا ۲۰۰۰۰ درجه سانتیگراد تولید نماید. کار جوشکاری ارگون را میتوان جزو حرفه های پردرامد نامید. این نوع جوشکاری در خارج از کشور جزو مشاغل سخت صنعتی بوده و جوشکار آرگون حقوق مناسبی نیز دریافت می کند.

برای آشنایی و ثبت نام در دوره جوش آرگون کلیک کنید

4.9/5 - (12 امتیاز)

3 نظر

  • با عرض سلام، من از ترکیه پیام میگذارم، واقعا عالیست،
    دست شما درد نکند، من به خاطر زبان ترکی خوب بلد نیستم
    نمیتونم در کوری های آموزشی مانند آرگون یا لیزر اشتراک
    کنم، ممکنه یک جدول از تنظیمات صفحه امپیر و تنظیمات
    خصوصی کلی دستگاه جوش ارگون برایم بفرستید، چون
    توضیحات در باره تنظیم و عیار و معرفی ویلومها را نمی توانم
    انجام بدهم. با درود و سپاس.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.