جوشکاری آرگون یکی از روش های جوشکاری است که در صنایع مختلف متداول است. جوشکاري آرگون در واقع جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ است و از آنجا که گاز آرگون در این فرآیند استفاده میشود به جوشکاری با آرگون معروف است. یکی از مهم ترین کاربرد جوش آرگون دقت بالا و میزان کنترل زیاد بر روی عملیات جوشکاری می باشد به همین دلیل بسیاری از جوشکار های حرفه ای ترجیح می دهند برای جوش های ظریف، از جوش آرگون استفاده کنند. همان طور که می دانید در عین جوشکاری آرگون، جوشکار با استفاده از پدال پا میزان حرارت و گرما را کنترل کرده و با حرکت دادن فیلر نزدیک به تورچ فرآیند جوشکاری آرگون تکمیل می شود و در نهایت یک جوش تمیز و یکدست خواهید داشت. در حالی که جوش آرگون یکی از دقیق ترین نوع جوشکاری می باشد اما در عین حال یکی از سخت ترین نوع جوش برای فراگرفتن است، برای اینکه بتوانید هر نوع فلزی را بی نقص با جوش آرگون، جوش بدهید نیاز به تجربه و مهارت زیادی دارید. در ادامه مطلب از سایت آموزشگاه آریاگستر به کاربرد جوش آرگون می پردازیم.
آنچه که در این مطلب میخوانید:
Toggleکاربرد جوش آرگون
همان طور که در ابتدا گفته شد جوش آرگون جزء معدود نوع جوشکاری می باشد که جوشکار می تواند تمام تنظیمات دستگاه جوشکاری را با توجه به نوع فلز و ضخامت آن تنظیم کند. به طور خلاصه فرآیند جوشکاری آرگون این گونه است که جوشکار با فشار دادن پدال پا، حرارت و گرما را به تورچ انتقال داده و فیلر با حرارت تورچ ذوب شده و خال جوش آرگون ایجاد می شود. یکی دیگر از کاربرد جوش آرگون این است که می توان تقریبا تمام فلزات را با این روش به یکدیگر جوش داد. تیتانیوم، نیکل، آلومینیوم، مس، فولاد و استنلس استیل و فلزات دیگر را می توان با جوش آرگون، جوش داد. اما به یاد داشته باشید که برای جوش دادن هر نوع فلز باید تنظیمات را متناسب با نوع و ضخمات فلز تایین کنید و صرفا نمی توانید با یک نوع تنظیمات دستگاه هر فلزی را جوش بدهید به همین دلیل جوش آرگون به مهارت زیادی نیاز دارد.
مرتبط بخوانید : جوش آرگون خراشی چیست؟
کیفیت بالا جوش آرگون
کیفیت بالا و تمیز بودن جوش یکی از کاربرد جوش آرگون می باشد که افرادی زیادی را به خود جذب کرده است. استفاده درست از جوشکاری آرگون منجر به جوشی صاف و تمیز خواهد شد. حتی در فلزاتی مانند استنلس استیل که جوش دادن آنها به روش جوشکاری آرگون کمی دشوار می باشد، اگر تمام موارد به درستی انجام شود از نتیجه آن شگفت زده می شوید. اکنون ممکن است بپرسید دقت و کنترل بالا جوش آرگون در چیست ؟ جواب آن ساده می باشد، کنترل گرما توسط پدال پا این امکان را به جوشکار می دهد تا حرارت را کنترل کرده و از گرم شدن بیش از حد فلز و در نهایت ذوب شدن آن جلوگیری کند. به عبارتی دیگر تسلط داشتن و کنترل کردن گرما، جوش آرگون را از سایر انواع جوش متمایز می کند. همچنین از آنجایی که می توانید نوک الکترود را تیز کنید، با این کار تمرکز قوس جوشکاری افزایش یافته و در نهایت جوش دقیق تری نیز خواهید داشت. مزایا جوش آرگون فقط در کیفیت جوش خلاصه نمی شود بلکه این امکان را به جوشکار می هد تا از جوش خوردن دو فلز به یکدیگر اطمینان حاصل کند و تسلط بیشتری بر روی عملیات جوش داشته باشد.
مرتبط بخوانید : از صفر تا صد مراحل جوشکاری آرگون + تصویر
جوشکاری آرگون یک فرآیند تمیز
یکی دیگر از کاربرد جوش آرگون تمیز بودن عملیات آن می باشد. به طور کلی جوشکاری آرگون اگر به درستی انجام شد بر خلاف انواع جوشکاری دیگر، هیچ گونه آلودگی و دود تولید نمی کند و بر روی فلز نیز هیچگونه لکه ای به جا نمی ماند. به عنوان مثال در جوشکاری برق یک لایه ای از لکه بر روی فلز به جای می ماند که باید آن را با برس فلزی تمیز کنید. البته توجه داشته باشید که اگر مقدار حرارت تورچ جوش آرگون زیاد باشد امکان دارد باعث ذوب شدن بیش از حد فلز شود و در نهایت فلز شما کثیف خواهد شد.
همچنین اگر قبل از جوش دادن فلز، آن را تمیز نکنید امکان به وجود آمدن لکه نیز بر روی فلز افزایش می یابد.
نفوذ عالی جوش آرگون
یکی از مزایا جوش آرگون، نفوذ عالی آن می باشد. هرچه قدر خط هم جوشی عمیق تر باشد، جوش نیز قوی تر خواهد بود. جوشکاری تیگ امکان نفوذ عالی را فراهم می کند همین امر باعث می شود تا جوش های محکم و بادوامی داشته باشید.
معایب جوشکاری آرگون
اولین معایب جوشکاری آرگون نسبت به سایر روش های جوشکاری، گران بودن تجهیزات و دستگاه جوش آرگون می باشد. همچنین برای هر عملیات جوشکاری آرگون باید از الکترود و فیلر نو استفاده کنید تا از ایجاد آلودگی بر سطوح فلز جلوگیری شود.
مرتبط بخوانید : 5نوع الکترود جوشکاری که باید بشناسید
پوشش ضعیف گاز
یکی از مشکلات رایج جوشکاری آرگون این است که همیشه باید فقط از گاز آرگون برای عملیات جوشکاری خود استفاده کنید. به عنوان مثال ترکیب گاز آرگون و دی اکسید کربن برای جوشکاری به روش تیگ، بلافاصله منجر به آلودگی محیط کار می شود. بنابراین جوشکاران گزینه کمتری برای انتخاب گاز خود دارند. همچنین عیب یابی فرآیند جوشکاری آرگون برای کسانی که تازه شروع به فعالیت کرده اند کمی دشوار می باشد. زیرا علاوه بر چک کردن تنظیمات آمپر و نوع جریان دستگاه جوش باید شلنگ و اتصلات گاز آرگون را از نظر نشتی بررسی کنید.
مرتبط بخوانید : بهترین اینورتر جوشکاری در دنیا
تغییر دادن تنظیمات جوش آرگون
همان طور که در ابتدا گفته شد یکی از کاربرد جوش آرگون این است که می تواند فلزات زیادی را از این روش به یکدیگر جوش داد. اما اگر به تازگی وارد این حرفه شده اید، راه سختی را در پیش دارید. هر نوع فلز چه از نظر جنس و ضخامت دارای تنظیمات منحصر به فردی می باشد یعنی دارای یک جریان AC یا DC با آمپر و الکترود مشخص می باشد. بنابراین هر دفعه ای که قصد دارید فلزی را جوش بدهید باید نسبت به آن فلز، تنظیمات مشخصی را اعمال کنید. این امر برای کسانی که تازه وارد هستند کاری دشوار خواهد بود. در نهایت کسب مهارت و تجربه در زمینه جوشکاری آرگون کمی آهسته پیش می رود. به طور کلی فرآیند جوشکاری آرگون نسبت به سایر انواع جوشکاری دشوار می باشد و این امر یکی از بزرگ ترین معایب جوشکاری آرگون می باشد. شما باید در یک دست تورچ و در دستی دیگر فیلر را در یک خط مستقیم هدایت کنید به گونه ای که فاصله تورچ و فیلر از سطوح فلز باید بسیار اندک باشد. این در حالی است که باید حین عملیات جوشکاری آرگون با فشار دادن پادال پا، حرارت تورچ را نیز افزایش بدهید. به طور خلاصه یاد گرفتن تمام نکته های جوشکاری آرگون به زمان و تجربه زیادی بستگی دارد و صرفا نمی توانید یک شبه جوشکار آرگون شوید.
مرتبط بخوانید : 5 ویژگی مهم جوشکار حرفه ای که باید بدانید!
عوارض طولانی مدت جوشکاری آرگون
جوشکارانی که به مدت طولانی با جوش آرگون کار می کنند در صورت عدم رعایت نکات ایمنی به برخی بیماری ها دچار می شوند. مشکلات تنفسی از جمله برونشیت، التهاب ریه ها، آسم، مشکلات قلبی، التهاب معده و روده ها، آسیب به کلیه و زخم معده به همراه مشکلات پوستی در برخی موارد دیده می شود. کار طولانی مدت با گاز آرگون بدون استفاده از محافظ های تنفسی منجر به بروز مشکلات عدیده می شود. همچنین سوختگی و ضایعات چشمی از عوارض ناخوشایندی است که به دلیل ایجاد گرمای زیاد و الکترود داغ ایجاد می شود. حتی امکان گرمازدگی جوشکار در اثر کار طولانی مدت جوشکاری نیز وجود دارد. احساس خستگی، تهوع و درد شکمی اغلب به دلیل گرمازدگی است. لازم است تا در هنگام کار با گاز سمی از لباس محافظ، عینک محافظ، ماسک تنفسی و حتی کفش محافظ استفاده شود تا عوارض ناشی از گاز به حداقل کاهش یابد.
جمع بندی
کاربرد جوش آرگون در صنایع خودرو سازی و غیره بسیار موثر بوده است و روزانه افراد زیادی تصمیم می گیرند تا وارد این حرفه پر درآمد شوند. جوشکاری آرگون در حالی که بهترین و دقیق ترین نوع جوشکاری می باشد، کسب کردن مهارت و تجربه در این حوزه وقت گیر بوده و نیاز به تمرینات بی وقفه می باشد. اگر قصد دارید وارد دنیا جوشکاری شوید، توصیه می کنیم برای فراگرفتن بهترین نوع جوشکاری، یعنی آرگون در دوره های آموزشی جوش آرگون آموزشگاه آریاگستر شرکت کنید.
عالی بود مطلبتون
ممنونم از نظر لطف و مهرتون
مطلب بی نظیر بود و کلی لذت بردیم بازم از این مطالب خوب بزارید
دورد بر شما نظر لطف شماست
خیلی دوست داریم جوشکاری تیک رو یاد بگیرم
ما کنار شما هستیم یک تماس بگیر تا زندگیت رو تغییر بدیم
من کجا میتونم جوشکاری آرگون آلومینیوم رو یاد بگیرم
درود ما در خدمت شما هستیم جهت راهنمایی و ثبت نام در دوره های آموزش جوشکاری آلومینیوم به لینک زیر برید
https://ariavash.ir/fa/%D8%AC%D9%88%D8%B4-%D8%A2%D9%84%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%D9%85/
سلام وقت بخیر و خسته نباشید،بندهجوشکار لوله های استریل
مواد غذایی هستم میخواستم بدونم جهت دریافت گواهینامه
جوشکاری چه مراحلی باید طی کنم؟ممنون از راهنماییتون
درود بر شما با ما در ارتباط باشید مشاورین راهنمایی میکنن