شغل کابینت سازی یکی از پر تقاضاترین مشاغل خدماتی است که از فرصت ها و چالش های مخصوص به خود بر خوردار است. از طراحی دقیق تا نصب و تولید کابینت ها از چوب باکیفیت یکی از مهم ترین چالش این حرفه می باشد که با شرکت در یک دوره آموزشی کابینت سازی می توانید مهارت و تجربیات خود را از صفر تا صد افرایش بدهید. صنایع چوب و تولید و نصب کابینت ها آینده و از درآمد خوبی برخوردار هستند و می توانند با توجه به علاقه خود مسیر های متعددی را در این حرفه پیش بگیرند. برخی از رایج ترین تخصص ها در صنایع چوب و کابینت سازی عبارت است از : طراحی سوئیت اتاق خواب، طراحی کابینت آشپزخانه، مبلمان اداری و خانگی می باشد که با توجه به علاقه و سلیقه خود می توانید وارد یکی از این حرفه های پر درآمد بشوید. در ادامه مطلب از سایت آموزشگاه آریاگستر شغل و وظایف یک کابینت ساز را مورد بررسی قرار می دهیم.
آنچه که در این مطلب میخوانید:
Toggleوظایف یک کابینت ساز چیست ؟
امروزه کابینت سازان دارای مسئولیت های متنوعی هستند از اندازه گیری سفارش ها و طراحی کابینت های شیک و زیبا گرفته تا مونتاژ و نصب کابینت ها با توجه به درخواست مشتریان خلاصه می شود. همان طور که می دانید بیشتر کابینت سازان چون در صنایع چوب مهارت دارند می توانند برای طراحی و تولید مبلمان نیز اقدام کنند. شغل کابینت سازی با ارائه خدماتی در زمینه ساخت کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک ، کمد دیواری ، کتابخانه ، تخت تاشو ، جاکفشی ، کمد لباس ، پارکت ، کناف سقف ، کاغذ دیواری و به طور خلاصه صنایع چوب با انجام سفارشات و درخواست مشتریان، مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت می کنند.
شغل کابینت سازی از جمله مشاغل پرسود بوده و معمولا کابینت ساز از درآمد خوبی برخوردار هستند اما این بدان معنی نیست که این حرفه آسان بوده و به راحتی می توانید یک شبه یک کابینت ساز ماهر شوید. البته با شرکت در دوره های آموزشی کابینت سازی آموزشگاه آریاگستر می توانید خیلی سریع تر و راحت تر وارد بازار کار این رشته پر درآمد بشوید. یکی از مهم ترین ویژگی یک کابینت ساز این است که قبل از ورود به این حوزه باید به آن علاقه مند باشید. اگر به دنبال سود و فروش بالا هستید، باید سخت کوش نیز باشید. همان طور که گفته شد سختی و مشکلات این کار زیاد است. باید بتوانید اندازهگیری دقیق کنید. از همه مهم تر به روز باشید. باید علم، مهارت و تجربه طراحی آشپزخانه بدانید. اینکه چگونه طرح کابینت ها را بر اساس تغییر تکنولوژی و ورود دستگاه های جدید تنظیم و مونتاژ کنید. همچنین طرح های به روزی داشته باشید. در نهایت اینکه، سعی کنید پروژه خود را قبل از زمان تایین شده به اتمام برسانید. یک کابینت ساز بد قول بیشتر از یک خوش قول در ذهن مردم باقی می ماند بنابراین سعی کنید علاوه بر طراحی و نصب شیک کابینت ها، پروژه ای که به شما واگذار شده است را زود تر از زمان تایین شده، تحویل مشتری خود بدهید.
هم اکنون در دوره آموزشی کابینت سازی آموزشگاه آریاگستر ثبت نام کنید
تفاوت بین کابینت ساز و نجار در چیست ؟
در ابتدا باید گفت که بین حرفه نجاری و کابینت سازی شباهت زیادی وجود دارد و آن این است که هر دو با صنایع و محصولات چوبی سروکار دارند. با این حال نجار طیف وسیعی از پروژهای چوبی را تولید می کند، کابینت سازان بیشتر متخصص طراحی کابینت آشپزخانه هستند. کابینت سازان معمولا در کابینت سازی و طراحی آشپزخانه مهارت دارند این در حالی است که نجاران در پروژه های ساختمانی برای ساخت پله های چوبی، قاب بندی و موارد دیگر متمرکز می شوند. همچنین کابینت سازان می توانند قفسه و کتابخانه نیز طراحی و تولید کنند. به هر حال همان طور که گفته شد دو حرفه نجاری و کابینت سازی هم شباهتی به یک دیگر دارند و هم تفاوتی. در نهایت اگر کسی بتواند در هر دو بخش نجاری و تولید کابینت فعالیت داشته باشد علاوه بر کسب کردن درآمد بالا ، بازارکار خوبی نیز خواهد داشت و هیچگاه بدون پروژه نمی مانید.
پر کاربرد ترین ابزار های کابینت سازی کدام اند؟
اره میزی
اره میزی دستگاه های است که با استفاده از آن میتوان ورق ها و پروفیل های چوبی را در عرض و ضخامت های مختلف برش داد. برش با اره میزی بسیار دقیق هست و در صنعت کابینت از آن به وفور استفاده میشود.
دستگاه لبه چسبان PCV
یکی از ابزار آلات ضروری کارگاه کابینت سازی، دستگاه لبه چسبان پی وی سی می باشد. پس از اینکه قطعات کابینت را برش دادند، دارای لبه های خشن و و بدون روکش هستند. این امر سبب می شود که قطعات زیبایی و ظرافت خود را هنگام اتصال به هم از دست بدهند و همینطور چوب در برابر نفوذ آب هیچ گونه مقاومتی نداشته باشد.
اره زاویه
همانطور که از نام این دستگاه مشخص است از این اره برای برش قسمت هایی از چوب که به زاویه و دقت زیاد احتیاج دارد، استفاده می شود. این دستگاه مهم صنایع چوب و نجاری بهترین برش زاویه را در کمترین زمان ممکن انجام می دهد.
دستگاه Cnc
یکی از کاربردی ترین ابزار کابینت سازی و به طور کل در صنایع چوب و ام دی اف دستگاه سی ان سی می باشد. ورود این دستگاه به عرصه چوب تمام کارها را راحت و سرعت بخشیده است. نحوه کار با cnc به این صورت است که طرحی که مد نظر دارید را به قسمت هوشمند دستگاه سپرده و مطابق با همان طرح دستگاه cnc شروع به برش بر روی چوب هایی که در آن قرار داده شده، می کند.
دریل ها
اولین و کاربردی ترین ابزاری که در هر کارگاه کابینت ساز مشاهده می کنید انواع دریل ها می باشد. این وسیله نیز از مهمترین وسایل در صنعت چوب و MDF و همینطور یکی از مهمترین ابزار آلات ضروری کارگاه تولید کابینت نیز می باشد. از دریل هم به عنوان سوراخ کردن با حرکات چرخشی و یا ترکیبی از ضربه و چرخش برای چوب، بتن و فلز و غیره هم به عنوان پیچ گوشتی برقی برای پیچ ها و هم با اتصال قطعات دیگر به این دستگاه مانند سنباده، همزن و یا اتصال انواع مته برای برش کاری گرد نیز استفاده کرد.
مرتبط بخوانید : 11 ابزار کابینت سازی که باید بشناسید + تصویر
میانگین ساعت کاری یک کابینت ساز ماهر چه قدر است ؟
ساعت و میانگین زمان کاری یک کابینت ساز ماهر به خیلی از عوامل بستگی دارد اما به طور معمول در استاندارد های اروپایی یک کابینت ساز در 5 روز هفته 40 ساعت کار می کند که در واقع روزی 8 ساعت می شود. البته این ساعات می تواند متفاوت باشد زیرا بعضی از کابینت سازان به طور مستقل مشغول هستند و برخی دیگر در شرکت های دولتی و خصوصی تولید کابینت فعالیت می کنند. در نهایت ساعت کاری کابینت ساز به حجم پروژه و زمان تایین شده برای آن بستگی دارد.
چگونه وارد بازارکار کابینت سازی بشوم ؟
شما تا زمانی که استاد کار نشدید، نمی توانید به راحتی و به طور مستقل وارد این حرفه شوید. همان طور که گفته شد حرفه کابینت سازی نیاز شدیدی به تجربه و مهارت دارد به طوری که حدودا باید 3 سال به عنوان کارآموز فعالیت کنید تا بتوانید برای خود کمکم کسب و کاری راه بیندازید. به غیر از مهارت های برش زنی و کار با چوب و اندازهگیری دقیق، باید طراحی و فرم کلی آشپزخانه را بدانید، که چگونه ساختار کابینت را بر اساس طرح آشپزخانه طراحی کنید. یکی از موثر ترین راه های ورود به این رشته شرکت در دوره های آموزشی کابینت سازی آموزشگاه آریاگستر می باشد که می توانید علاوه بر افزایش مهارت خود، تجربیات خود را چند برابر کنید و درک بهتری نسبت به شغل کابینت سازی کسب می کنید و درصد جذب شدن خود را به عنوان کارآموز در بازار کار کابینت سازی بالا ببرید.
همچنین باید به روز باشید. هرچه طرح شما متفاوت تر و به روز باشد، مشتریان بیشتری را جذب میکنید. در نهایت باید علم و دانش بازاریابی هم بدانید. اینکه بتوانید مشتری را جذب و با آن ها صحبت کنید تا ترغیب به سفارش شوند. حرفه تولید کابینت فقط شامل تکنیک برش نیست. تا مشتری نباشد، هیچ فعالیتی نخواهید داشت. یکی از بهترین راه ها برای جذب مشتری که برای تمام حرفه ها اینگونه است، کیفیت کار می باشد. اگر کیفیت کارتان خوب باشد، مشتریان خودشان به سراغ شما می آیند.
جمع بندی
امروزه برای داشتن یک درآمد قابل توجه ثابت باید مهارتی را فرابگیرید. یکی از آسان ترین روش برای ورود به کار های فنی آن است که در یک دوره آموزشی شرکت کنید تا با موارد ابتدایی تا حرفه ای آن به طور کامل آشنا شوید. شک نداشته باشید که اینگونه بهتر و سریع تر وارد بازار کار خواهید شد.