شناخت مزایا و معایب شغل جوشکاری برای کسانی که قصد دارند وارد این حرفه بشوند، از اهمیت بالایی برخودار است. به طور کلی بهتر است همیشه قبل از وارد شدن به هر حرفه ای در مورد آن تحقیق کنید تا بتوانید درست برای آینده شغلی خود تصمیم بگیرید. در ادامه مطلب از سایت آموزشگاه آریاگستر به مزایا و معایب شغل جوشکاری می پردازیم.
آنچه که در این مطلب میخوانید:
Toggleمزایا شغل جوشکاری
یکی از مهمترین مزایا شغل جوشکاری، امنیت شغلی می باشد. از آنجایی که شغل جوشکاری اشباع نشده است، افراد اندکی در این زمینه ماهر هستند. به عبارتی دیگر تقاضا برای نیرو جوشکار بالا بوده و همیشه به جوش و جوشکار در تمام زمینه های ساخت و ساز و صنعت نیاز می باشد. بنابراین هیچوقت بیکار نیستید و همیشه سرتان شلوغ می باشد.
مرتبط بخوانید : 5 ویژگی مهم جوشکار حرفه ای که باید بدانید!
آینده و بازارکار جوشکاری
همان طور که گفته شد شغل جوشکاری آینده بسیار خوبی دارد. صنعت و ساخت و ساز هیچوقت متوقف نمی شوند و همیشه تقاضا برای نیرو جوشکار خواهد بود. بنابراین شما برای سالها یا حتی دهه های آینده امنیت شغلی داشته و دیگر در مورد پیدا کردن پروژه و کار نگران نیستید.
به یاد داشته باشید اگر جوشکار ماهری باشید از درآمد فوق العاده بالایی نیز بهرمند می شوید در واقع هرچه مهارت های خود را افزایش بدهید قطعا درآمد بیشتر و موقعیت شغلی بیشتری نیز خواهید داشت.
مرتبط بخوانید : 11 مدرک جوشکاری بین المللی را بشناسید + تصویر
اهمیت بالا شغل جوشکاری
همان طور که می دانید تقاضا برای نیرو جوشکار در تمام کشور های دنیا بالا بوده و بدون جوش و جوشکار بسیاری از صنعت های جهان دچار مشکل می شوند. بنابراین جوشکاری به عنوان یکی از مهمترین شغل های جهان تبدیل شده است.
هم اکنون در دوره آموزشی جوشکاری Co2 ثبت نام کنید
جوشکارها اضافه کاری ندارند
یکی از مزایا شغل جوشکاری این است که به عنوان یک جوشکار مجبور نیستید ساعات زیادی را در طول هفته کار کنید. در حقیقت بیشتر جوشکارها فقط 40 ساعت در طول هفته کار می کنند. این بدان معنی است که میتوانید کنار جوشکاری به زندگی و یا حتی شغل دوم خود برسید. بنابراین وقت برای انجام فعالیت های دیگر در زندگی را دارید.
همچنین اغلب جوشکار ها در آخر هفته و ایام تعطیل می توانند از تعطیلات خود کنار خانواده لذت ببرند مگر اینکه ترجیح بدهید آخر هفته ها کار کنید. جوشکاری مانند بسیاری از شغل های دیگر دارای ساعت کاری می باشد، ساعات کاری یک جوشکار ماهر معمولا از 9 صبح تا 6 عصر می باشد. بنابراین می توانید به راحتی به فعالیت های مورد علاقه خود بپردازید.
مرتبط بخوانید : 10 اصل حیاتی که باید در جوشکاری بدانید!
برای جوشکار شدن نیازی به تحصیلات بالا ندارید
یکی از مزایا شغل جوشکاری این می باشد که تمام افراد از قشر های مختلف جامع می توانند جوشکار شوند و نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد. همان طور که می دانید جوشکاری فقط به مهارت نیاز دارد که با تمرین کردن و به مرور زمان تجربه و مهارت کسب می کنید. بهترین روش برای ورود به این حرفه، شرکت در دوره های آموزشی جوشکار بوده که تمام مهارت جوش را از صفر تا صد از مبتدی تا حرفه ای فرا میگیرد و آسان تر می توانید وارد بازار کار شوید. به عبارتی دگیر جوشکاری نیز مانند حرفه های دیگر نیاز به مهارت دارد هرچه مهارت شما بیشتر باشد بدون شک درآمد و بازار کار برای شما نیز گسترده تر خواهد بود.
مرتبط بخوانید : بهترین اینورتر جوشکاری در دنیا + تصویر
می توانید به صورت مستقل کار کنید
یکی از مهمترین مزایا شغل جوشکاری این است که نیازی ندارید برای شرکت یا شخص خاصی کار کنید. جوشکاری شغلی فنی بوده و می توانید به راحتی به عنوان یک جوشکار مستقل کار کنید. همان طور که می دانید جوشکار شغل گروهی نمی باشد بنابراین اگر مهارت لازم را داشته باشید می توانید به راحتی برای خود کار کنید.
هم اکنون در دوره آموزشی جوشکاری آرگون ثبت نام کنید
معایب شغل جوشکاری
کار به عنوان جوشکار از نظر جسمی و فیزیکی طاقت فرسا می باشد. یکی از مهمترین معایب شغل جوشکاری دشوار بودن شرایط کار از نظر جسمی می باشد که بهتر است قبل از ورود به این حرفه از آن مطلع باشید. شما روزانه باید در شرایط و موقعیت های دشوار مشغول جوشکاری شوید مواقعی باید روی زانو یا مکان های تنگ مشغول به کار باشید. همچنین برای جوش زدن فلزات نیاز به تجهیزاتی دارید که باید آنها را نیز همراه خود داشته باشید. اگر از نظر جسمی قوی هستید درصد موفقیت شما در این حرفه بسیار بالا می باشد.
مرتبط بخوانید : 8 نوع از مهم ترین عیوب جوش که باید بدانید + تصاویر
بیماری و سلامتی فیزیکی بدن
انجام طولانی مدت جوشکاری ممکن است اثرات زیان باری برای سلامت به همراه داشته باشد. به عنوان مثال نور زیاد حاصل از جوشکاری می تواند برای چشم ها مضر باشد، همچنین دود و دمای بالای ایجاد شده در زمان جوشکاری می تواند موجب ایجاد مشکل های پوستی و تنفسی شود. همچنین از آنجا که جوشکاری طولانی مدت می تواند برای ستون فقرات شما بسیار مضر باشد با افزایش سن ممکن است دیگر نتوانید در حوزه جوشکاری فعالیت داشته باشید. سر و صدا نیز می تواند برای برخی از افراد آزار دهنده باشد. از آنجایی که قرار است روی پروژه های ساختمان کار کنید، به عنوان یک جوشکار در معرض سر و صدای زیادی قرار خواهید گرفت. خطر ابتلا به برخی از بیماری های شنوایی در بین جوشکاران نیز رایج می باشد. برای جلوگیری از بیماری های تنفسی، شنوایی و فیزیکی راه حال نیز وجود دارند به طور مثال همیشه باید نکات ایمنی را رعایت کنید از دستکش، ماسک و کلاه مخصوص جوشکاری استفاده کنید تا خطرات احتمالی را به صفر برسانید.
هم اکنون در دوره آموزشی جوشکاری برق ثبت نام کنید
جوشکاران مبتدی درآمد خوبی ندارند
یکی از دیگر معایب شغل جوشکاری درآمد نسبتا کم برای مبتدیان می باشد. همان طور که می دانید برای تبدیل شدن به یک جوشکار ماهر نیاز به زمان و تمرین دارید و قادر نیستید که یک شبه به جوشکار حرفه ای تبدیل شوید. بنابراین در چند سال اول شاید از درآمد قابل توجهی برخوردار نباشید اما همان طور که مهارت شما رشد می کند، درآمد شما نیز به همان قدر افزایش پیدا خواهد کرد. در نهایت انتظار درآمد بالا در اول راه نباشید.
مرتبط بخوانید : 5نوع الکترود جوشکاری که باید بشناسید[ تصویر+کاربرد ]
برخی از جوشکاران به شغل دوم نیاز دارند
اگر جوشکار ماهری نباشید و فقط مهارت شما در سطح مبتدی باشد احتمال اینکه به شغل دوم نیاز داشته باشید، بالا است. همان طورکه در قسمت مزایا شغل جوشکاری گفته شد، زمان برای انجام دادن فعالیت های دیگر خواهید داشت بنابراین اگر قصد ندارید که به صورت جدی جوشکاری را دنبال کنید بهتر است به فکر شغل دوم نیز باشید.
مرتبط بخوانید : 10 نکته مهم در تنظیمات اینورتر جوشکاری
جمع بندی
همان طور که مزایا و معایب شغل جوشکاری را مطالعه کردید، جوشکاری شغلی نسبتا دشوار بوده اما تقاضا برای نیرو جوشکار بالا بوده و جوشکاران معمولا از درآمد بالایی برخوردار هستند. امروزه تمام شغل ها دارای مزایا و معایبی هستند که جوشکار نیز از این موضوع استثناء نیست. اگر به این حرفه علاقه داشته باشید می توانید با شرکت در دوره های آموزشی جوشکاری مهارت و تجربه خود را افزایش بدهید.