به وب سایت آموزشگاه آریا گستر خوش آمدید

نازی آباد خ مدائن خ بدلی گیوی پلاک ۱۲
تهران ُ،ایران

آموزش قصابی | آموزش قصابی فنی و حرفه  ای | آموزش قصابی جهت مهاجرت | شغل قصابی | آموزش قصابی در تهران 

آموزش قصابی شغلی است از زیر مجموعه حرفه صنایع غذایی كه دارای شایستگی هایی از قبیل آماده سازی و نگهداری ابزار قصابی،ذخیره و نگهداری گوشتها و محصولات پروتئینی در فروشگاه،برش گوشت،برش لاشه ی گوسفند به چهار قسمت اصلی،برش قسمت های قدامی لاشه ی گوسفند ،برش قسمتهای خلفی لاشه ی گوسفند ،برش گوشت گوسفند ،برش گوسفند،برش انواع ماكیان،برش انواع ماهی و میگو،آماده سازی محصولات جهت فروش در فروشگاه و ارتباط با مشتری و مدیریت قصابی می باشد و با مشاغلی از قبیل دامپرورها ،قصاب صنعتی كشتارگاهها،مدیران رستوران و هتلها در ارتباط است. 

  • قصاب کسی است که گوشت را از کشتارگاه تهیه می کند.
  • گوشت را بر اساس نیاز مشتریان تکه تکه و یا چرخ می کند.
  • با اقسام گوشت به خوبی آشنایی دارد.
  • می داند که هر قسمت از گوشت مناسب چه نوع غذایی است.

شغل قصابی از جمله مشاغلی است که به روحیه خاصی نیاز دارد و برای همین هم بقول معروف ، دست توی این شغل مانند سایر مشاغل چندان زیاد نیست و با توجه به اینکه محصولات غذایی و مصرفی ارائه می کنند ، همیشه مشتری خود را دارد و مشتریان همیشگی هر چند وقت یک بار به قصابی مورد اعتمادشان دوباره سر می زنند و این مسائل قصابی را به شغلی مبدل کرده که بسیاری از افراد جامعه با تکیه بر این شغل امرار معاش می کنند.

برای راه اندازی شغل قصابی قبل از هر کاری می بایست نسبت به اخذ مجوزهای لازم و پروانه کسب اقدام نمود.با توجه به اینکه این شغل با ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد بدون اخذ مجوز های لازم به راه اندازی قصابی اقدام نکنید به این دلیل که ممکن است از طرف صنف مربوطه ممنوع الکار شده و اماکن راه اندازی آن را برای همیشه از دست بدهید.

چگونگی دریافت جواز کسب برای شغل قصابی

  • درخواست کتبی متقاضی پروانه کسب (جواز کسب)
  • ثبت درخواست و ارائه رسید به متقاضی
  • بازدید از محل واحد صنفی توسط کمیسیون بازرسی اتحادیه و ارائه گزارش
  • بررسی درخواست متقاضی پروانه کسب (جواز کسب) در جلسه هیئت مدیره و ارایه پاسخ کتبی به وی

مرحله دوم صدور جواز کسب شغل قصاب موارد زیر می باشد:

در این مرحله از صدور جواز کسب ارائۀ یکی از مدارک ذیل جهت تعیین وضعیت ملکی واحد صنفی انجام می‌ شود که شامل:

  • سند مالکیت که باید به نام متقاضی باشد.
  • اجاره‌نامۀ رسمی که باید به نام متقاضی باشد.
  • اجاره‌نامۀ عادی (با اخذ تعهد محضری) بنام متقاضی باشد.
  • مبایعه نامه که به نام متقاضی باشد، لازم است.
  • حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره لازم است.
  • رسید پرداخت اجاره بهای معتبر لازم است.

ارائه یکی از مدارک ذیل جهت تعیین وضعیت نظام‌ وظیفۀ آقایان برای دریافت جواز کسب شغل قصاب شامل موارد زیر است:

  • گواهی پایان خدمت آقایان
  • گواهی معافیت دائم آقایان
  • گواهی اشتغال به تحصیل لازم است.
  • گواهی معتبر مبنی بر داشتن معافیت پزشکی از حوزۀ نظام وظیفه نیز لازم است.
  • دفترچۀ آماده به خدمت بدون مهر غیبت در مدت اعتبار آن لازم است.

همانطور که ملاحظه فرمودید برای کسب مجوز ، مسیر پر پیچ و خمی را باید طی کرد اما به هر حال برای راه اندازی شغل قصابی ، حتماً باید این مرحله را طی نمود تا هم اعتماد مشتریانتان را جلب کنید و هم از عواقب و جریمه های ناشی از عدم جواز کسب مصون بمانید.

پس از دریافت جواز کسب باید سرمایه اولیه ای برای پیدا کردن و رهن و اجارخ مغازه پروتئینی خود جفت و جور کنید.همچنین به دستگاهها و تجهیزاتی نیز برای مدیریت بهتر قصابی نیاز دارید من جمله ، یخچال مخصوص نگهداری گوشت ، ترازو ، چرخ گوشت ، قلاب نگه دارنده شقه های گوشت ، ساتور و … که از ملزومات این کسب و کار است و با حدود 90 میلیون تومان می توان نسبت به تهیه و تامین آنها اقدام نمود.

  • حاشیه سود شغل قصابی از مابه التفاوت خرید هر کیلو گوشت قرمز از کشتارگاهها و فروش آن به مشتریان خود پس از کثر هزینه ها محاسبه می شود.بنابر تحقیقات میدانی قیمت تمام شده هر کیلو گوشت گوسفندی خریداری شده برای قصابان حدود ۷۵ هزارتومان و فروش آن حدود ۸۵ هزار تومان برآورد می گردد و حاشیه سود بین ۱۰ الی ۱۵ درصدی را تشکیل می دهد که می تواند در فروش های روزانه بالا درآمد مناسبی باشد.
  • روش محاسبه دیگر سود قصاب به این صورت است که معمولاً بطور نسبی از هر لاشه گوسفند ، دل و جگر و روده ، کله و پاچه و پوست گوسفند مابه التفاوت قیمت خرید گوشت توسط قصاب و فروش آن به مشتری است که بعنوان سود به قصاب تعلق می گیرد.
  • البته برخی قصابان خود نسبت به تهیه گوشت از دامداران و ذبح آن اقدام می کنند که بر خلاف آیین نامه صنف مربوطه بوده و می بایست تمامی گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاههای دارای مجوز و با مهر وزارت بهداشت تهیه و تامین نمایند.
  • فروش انواع کل و پاچه موید گوشت ذبح شده دام و طیور توسط خود قصابان است.
درآمد ماهیانه قصابی؟

درآمد ماهیانه قصابی به موارد متعددی بستگی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • مکان و موقعیت محل مغازه ، در فروش روزانه دخالت مستقیمی دارد و مکان های پرترد شانس فروش بیشتر و در نتیجه درآمد ماهانه بیشتری دارند.
  • رعایت بهداشت فردی و بهداشت محل کار و ارائه محصول نظیف و بهداشتی ، روز به روز مشتریان وفادار شما را تکثیر می کند و بر درآمد ماهیانه قصابی شما تاثیر می گذارد.
  • خوشنامی و معروفیت به انصاف و پاکیزه گی ، رمز فروش بالای قصابان موفق از سایرین است.
متوسط فروش روزانه یک قصابی
  • یک مغازه قصابی با فروش متوسط روزانه حدود ۴ لاشه گوشت گوسفند و بز و هر ۴ روز یک لاشه گاو یا گوساله خواهد فروخت و این علاوه بر سایر محصولات نظیر مرغ و بوقلمون و شتر و شترمرغ و …. است.
  • با فرض فروش روزانه حدود ۴۰ تا ۶۰ کیلو گوشت ، و کسب درآمد حدود ۱۰ هزارتومان به ازای هر کیلو ، درآمد روزانه یک قصاب برآورد می گردد.

حداقل سلامت جسمانی و ذهنی

کارگاه یکروزه 7 ساعت

2 ساعت تئوری 

5 ساعت عملی

مباحث شایستگی آموزش قصابی  

  • – انواع چاقوها
    – انواع دستگاهها (اره برقی،چرخ گوشت)
    -حالت صحيح بدن در حين كار

– علائم فساد در محصولات پروتئینی
– بافت،رنگ و بوی محصولات تازه
-دمای لازم جهت نگهداری هر كدام از محصولات پروتینی
-نكات لازم در انتخاب لاشه مناسب فروش
– دمای مناسب نگهداری انواع محصولات پروتئینی

-تقسيم لاشه گوسفند به چهار قسمت اصلی
-جداسازی دنده ها
-جداسازی ماهيچه هاي اصلی

-تقسیم لاشه گوسفند به چهار قسمت اصلی
-جداسازی دنده ها
-جداسازی ماهیچه های اصلی

-برشهای مناسب قسمتهای قدامی لاشه گاو
-برش قسمتهای قدامی با دنده ها
-برش قسمتهای بازو
-برشهای گردن و شانه
-تهیه ی گوشت های (خورشتی،كباب كوبیده،گوشت چرخ كرده)

جداسازی چربی های قسمت خلفی
جداسازی استخوان لگن از ماهیچه
جداسازی صحیح ماهیچه ها از یكدیگر
خرد كردن ماهیچه ها

  • -آویزان كردن صحیح جهت برش گوشت گوسفند 
    -انجام برشهای اصلی
    -جداسازی دنده ها
    جداسازی بافت چربی
    خرد كردن گوشت گوسفند 
    -چرخ كردن گوشت گوسفند 

-جداسازی پوست از لاشه ی گوسفند
جداسازی اندامهای داخلی
جداسازی جگر
خرد كردن گوشت
-جداسازی چربی های اضافی
-چرخ كردن گوشت گوسفند

-جداسازی پوست از ماكیان
-جداسازی غدد،چربی ها و قسمتهای زائد
-تقسیم ماكیان به چهار و هشت قسمت
-تهیه ی برشهای مناسب جوجه كباب
-تهیه فیله از گوشت ماكیان

-جداسازی باله ها ،دم و فلس از ماهی
-برش و انواع ماهی
-خرد كردن ماهی
-تمیز كردن میگو
-تهیه ی ناگت

-آماده سازی انواع محصولات گوشتی جهت چیدن در یخچالها
-وزن كردن
-بسته بندی كردن
-چیدمان محصولات در یخچال

-بررسی دقیق خواست مشتریان و دریافت سفارش
-راهنمایی مشتریان در خرید
-تهیه بسته های سفارشی مشتریان
-صدور فاكتور
-آماده كردن سینی ها ی گوشت پیش از شروع روز كاری
-تقسیم وظایف در قصابی
-چیدمان صحیح قصابی

پرسش و پاسخ های مباحث شایستگی آموزش قصابی

 

با سلام
دوره ی قصابی  کارگاه یک روزه 7 ساعت آموزش

با سلام

بله ، پس از گذراندن دوره ی آموزشی مدرک آموزشگاه که مورد تایید سازمان فنی حرفه ای نیز هست برای شما صادر می گردد.

با سلام

مدرک آموزشگاه در داخل کشور دارای اعتبار می باشد ولی چنانچه قصد دارید به خارج از کشور سفر کنید و مدرک بین المللی نیاز دارید ، آموزشگاه شما را برای گرفتن مدرک مورد نیاز به سازمان فنی و حرفه ای معرفی می کند.

با سلام

بله آموزشگاه دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای می باشد و شما می توانید در سایت فنی حرفه ای استعلام آموزشگاه آریاگستر را دریافت کنید

با سلام

برای دوستان شهرستانی دوره های خصوصی بهتر می باشد زیرا مدت زمان و ساعت برگزاری کلاس با کاراموزان عزیز هماهنگ می شود و فشرده تر هستند.

با سلام

خود آموزشگاه خوابگاه مستقل ندارد ولی با چند خوابگاه همکاری می کند و کاراموزان را با قیمت مناسب به خوابگاه های مربوطه معرفی می کند.

با سلام

بله ، در نزدیکی آموزشگاه خطوط مترو  علی آباد، و استفاده از تاکسی یا اتوبوس به سمت نازی آباد

کلیک کنید برای مسیریابی 

با سلام

بله ، تمامی اساتید دارای چندین سال سابقه در بازار کار هستند.

مطالب مرتبط 

دیپلم های کاردانش