
اگر جوشکار تیگ هستید می بایست بدانید همیشه در کار با مشکلاتی و چالش هایی همراه خواهید بود که میتواند بی کیفیت و ثبات جوش شما اثر گذار باشد ما در این مطلب به بررسی این مشکلات خواهیم پرداخت و به نکات رفع آن اشاره خواهیم کرد
جوشکاری آرگون چیست ؟
قبل از هر چیز لازم است بدانید جوشکاری آرگون نوع فرایند است تا با استفاده از گازهای محافظ مانع ورود گازهای مخرب به منطقه جوش شویم ما میدانیم اکسیژن ، ازت ، هیدروژن میتوانند با ورود به حوضچه مذاب جوش ما را ب کیفیت و اکسیداسیون رو ایجاد کنند به همین دلیل با کمک گاز های محافظ مثل آرگون ، هلیوم ، co2 و گازهای هیدروکربنی ما ازمنطقه مورد نظر حفاظت می کنیم .
در جوشکاری تیگ با استفاده از یک اینورتر به همراه کپسول ،فلومتر ،تورچ مخصوص می توانیم انواع فلزات را بهم پیوند دهیم
مشکلات رایج در جوشکاری آرگون
پوشش نامناسب گاز :
در صورتیکه فشار گاز کم ، اختلال در فلومتر ، نشتی در گاز داشته باشیم پوشش گاز محافظ روی منطقه جوش دچار اختلال خواهد شد تجربه نشان داده زمانیکه از گاز آرگون در جوشکاری استفاده مکنید میبایست فشار گاز بین 10 تا 15 فوت بر متر مکعب باشد البته در صورتیکه در منطقه ای هستید که باد در حال وزش است این فشار میتواند برای جلوگیری از آشفتگی افزایش نیز بیابد.

در ضمن باید بدانید نبایستی گاز درون کپسول به دلیل نگهداری غلط مرطوب شده باشد که این امر نیز در پوشش گاز اختلال ایجاد خواهد کرد.
قطبیت اشتباه :
یکی دیگر از مشلات رایج در جوشکاری قطبیت و جریان غلط در جوکاری است باید بدانید تمام فلزات غیر از آلومینیوم و منیزیم برای جوشکاری از جریان DC بهره میبرند و آلومینیوم به دلیل نوع اتم و رسانه ای آن می بایست از اینورترهایی با جریان AC استفاده کند تا در زمان جوشکاری مرتبا قطبیت در حال تغییر است.


دانه دانه شدن جوش :
در صورتیکه فیلر جوشکاری یا اصطلاحا میله پرکننده از کیفیت خوبی برخوردار نباشد جوش دانه دانه شده حتی ممکن است یک فیلر از یک کمپانی با میله پرکننده از برندی دیگر از نظر کیفیت کاملا متفاوت باشد.

جوش ناهموار:
اگر جوشکار برای جوش دادن تیگ از دمای کافی استفاده نکند یا تنظیمات جریان گاز را نادرست انجام دهد ، ممکن است جوش ناهموار شود.
عدم جوش خوردن ریشه :
در صورتیکه جوشکار طول قوس الکتریکی ، زاویه دست ، فیلر دهی را بدرستی انجام ندهد ممکن است نفوذ در عمق جوش با اختلال مواجه گردد.به همین دلیل حتما میبایست جوشکار آموزش جوشکاری TIG را بدرستی ببیند و تمرینات زیادی را انجام دهد .

دهانه ها :
وقتی در انتهای جوشکاری به ناگاه جریان کاهش و یا گاز محافظ قطع گردد شاهد ایجاد دهانه HOLE خواهیم بود.

خوردگی جوش:
اگر جوش کافی برای اتصال دو قطعه به یکدیگر نباشد، ممکن است تنش های درونی بین دو قطعه بسیار بالا و این رویداد باعث خوردگی جوش می شود.
فیلر یا میله پرکننده کثیف :
در صورتیکه از میله پرکننده آلوده به رطوبت ، چربی ، آلودگی استفاده کنیم قطعا منطقه جوش کثیف و کیفیت آن به شدت کاهش خواهد یافت همواره میله را از آلودگی ها پاک کنید این کار را میتوانید با آستون و یک دستمال انجام دهید و ان را خشک نمایید.


شکستگی جوش:
اگر جوشکار برای جوش دادن تیگ از دمای زیاد استفاده کند یا تنش های درونی بین دو قطعه بسیار بالا باشد، ممکن است جوش شکسته شود.
نفوذ متان در جوش:
هنگامی که گازهایی مانند متان در جوشکاری تیگ استفاده می شوند، ممکن است در نقاط جوش، گازهای آزاد شده به دلیل اندازه بزرگ کردن حرارت اتصالات، نفوذ کنند.
آلودگی جوش:
اگر جوشکار تجهیزات و لوازم جانبی جوش را نظافت نکند، آلودگی های مختلفی مانند چربی، گرد و خاک و ذرات دیگر می توانند به جوش بچسبند و ظاهر جوش را تحت تاثیر قرار دهند.
جمع بندی
همواره جوشکاری به سبب حساسیت و نیاز به حرفه ای بودن جوشکار نیازمند مهارت و تخصص لازم است در کنار ان هم تجهیزات مورد نیاز هم حائز اهمیت بوده و می بایست استاندارد باشد اگر تمایل به یادگیری این نوع فرایند در جوشکاری هستید با ما در ارتباط باشید
مطلب به شدت کاربردی بود و همیشه این مشکلات رو داشتم ممنون از
راهنمایی ارزشمندتون
آخه جوشکاری هم شد شغل؟ من 5 سال تو این حوزه دارم کار میکنم واقعا کار دشواریه اصلا توصیه نمی کنم وارد این حرفه بشید.
درود بر شما خیلی متاسفم بابت تجربه های تلختون در جوشکاری ولی خیلی هم از این شغل هم لذت میبرن و هم درآمد خوبی دارن