10اصل مهم در دوره جوشکاری که باید بدانید

دوره جوشکاری برای افرادی که به فعالیت های صنعتی علاقه دارند می تواند بسیار مفید باشد زیرا جوشکاری در اغلب فعالیت های حوزه صنعت استفاده می شود. با توجه به این که بازار کار این حرفه نیز خوب است، همواره افراد زیادی وارد دوره های دوره جوشکاری می شوند. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص جوشکاری و نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید، بیشتر صحبت نماییم.

هر آنچه که باید در خصوص دوره جوشکاری بدانید
هر آنچه که باید در خصوص دوره جوشکاری بدانید

هر آنچه که باید در خصوص دوره جوشکاری بدانید:

هنگامی که شروع به یادگیری جوشکاری می کنید، به راحتی می توانید تحت تأثیر حجم انبوه اطلاعات موجود در مورد این حرفه قرار بگیرید. دوره جوشکاری نیاز به زمان و تمرین بسیار دارد. یادگیری برخی آسان تر است، در حالی که برخی دیگر بسیار دشوار هستند.

 
 

در دوره جوشکاری شما می توانید از فلزات و تکنیک های متفاوتی استفاده نمایید که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهد شد. جوشکاری یکی از سخت ترین مشاغل است و یادگیری نحوه انجام آن نیازمند زمان و البته دانستن نکات جوشکاری است. توجه به جزئیات و داشتن دانش عمیق از تمام عواملی که بر کیفیت نتیجه نهایی تأثیر می گذارند در این تجارت ضروری است. به همین دلیل است که اگر می خواهید به عنوان یک جوشکار حرفه ای شروع به کار کنید، بسیار مهم است که دروس تئوری در مورد اصول جوشکاری را از کارشناسان (آموزش حرفه ای) یاد بگیرید. به هر حال، در این مقاله نکاتی را در مورد جوشکاری خواهید یافت که اگر مبتدی هستید باید به خاطر بسپارید:

  1. آشنایی با فلز ضروری است.

جوشکارهای خوب باید مقداری دانش متالورژیک داشته باشند، یعنی نوع فلز پایه و الکترودی را که با آن جوش می دهند بدانند تا رفتار مهره نهایی را درک کنند. این مورد در دوره جوشکاری دارای اهمیت بسیاری است و جلسات زیادی را به آن تخصیص می دهند.

  1. انتخاب جریان مناسب.

نوع فلز، همراه با نوع الکترود، تأثیر مستقیمی بر جریان (AC/DC) دارد که جوشکاران باید برای انجام یک مهره جوش از آنها استفاده کنند. بنابراین، باید تئوری را مرور کنید و سعی کنید روی ضایعات با تنظیمات مختلف تمرین کنید تا بدانید از چه جریانی برای چه فلزی استفاده نمایید.

  1. آرامش خود را حفظ کنید و دست خود را شل کنید.

شل کردن دست، به خصوص مچ دست، به جای محکم گرفتن و سفت نگه داشتن، برای یک جوشکار خوب جهت کنترل حوضچه جوش و انجام یک جوش خوب بسیار مهم است.

دوره جوشکاری آرگون
دوره جوشکاری آرگون
  1. ضربه زدن به قوس.

زدن قوس برای مبتدیان در دوره جوشکاری می تواند بسیار دشوار باشد. بهترین کار این است که قوس را دقیقاً در نقطه شروع مهره جوش بزنید. این یک اشتباه رایج و بزرگ مبتدیان فنی است که این کار را در خارج از محل جوش، روی میز یا روی یک تکه ضایعات انجام می دهند.

 
 
  1. 5. حذف سرباره.

یکی دیگر از اشتباهات اساسی که مبتدیان مرتکب می شوند این است که سرباره را به درستی از جوش جدا نمی کنند و باعث ایجاد مشکلاتی مانند جوش بسیار شکننده می شوند. البته باید در نظر داشت که می توان جوش را با سرباره پوشاند و میزان استحکام و قوام مهره جوش زیرین را افزایش داد.

  1. آن را تمیز نگه دارید.

تمیز نکردن یا ساییدن ناخالصی ها (گریس، رنگ، روغن، زنگ…) از محل اتصال جوش می تواند باعث آلودگی جوش شود. لذا در دوره دوره جوشکاری به تمیز نمودن محل جوش توجه ویژه ای می شود.

  1. یک آموزشگاه جوشکاری پیدا کنید

آموزش در بخش جوشکاری بسیار مهم است، و اگر می‌خواهید فرآیندهای اولیه را «خودکار» کنید، تکرار تمرین‌ها و جوش‌ها واقعاً کارآمد است، اما داشتن یک جوشکار با تجربه در کنار شما واقعاً روند یادگیری را افزایش می‌دهد. تجربه در این حرفه بخش کلیدی است و یک مربی جوشکاری می تواند توصیه هایی را ارائه دهد که ممکن است شما را به سطح جوشکاری بالاتری برساند.

  1. با تجهیزات ایمنی مناسب از خود محافظت کنید

جوشکاری برای افراد تازه وارد و حتی برای جوشکاران باتجربه می تواند خطرناک باشد. بسیار مهم است که هر زمان که نیاز به انجام جوش دارید هوشیار باشید و از تجهیزات ایمنی مناسب با توجه به شرایط خود استفاده کنید. مطمئن شوید که تمام تجهیزات در شرایط مناسبی قرار دارند و همه اطرافیان شما (و به خصوص شما!) ایمن هستند. برای اطلاعات بیشتر، راهنمای نکات ایمنی جوشکاری های مختلف را بخوانید.

ایمنی در جوشکاری
ایمنی در جوشکاری
  1. تصمیم بگیرید که کدام فرآیند جوشکاری را ابتدا یاد بگیرید

دوره جوشکاری می‌تواند واقعاً پیچیده باشد اگر همه فرآیندهای ممکن، موقعیت‌ها، تکنیک‌ها، مواد را در نظر بگیریم… بهترین راه این است که قدم به قدم پیش بروید، ابتدا فرآیندی را که می‌خواهید یاد بگیرید و روی آن تمرکز کنید، انتخاب نمایید تا زمانی که واقعاً تسلط بر روی آن پیدا کردید به سراغ سایر تکنیک ها بروید.

  1. سرعت مناسب را پیدا کنید

عجله در دوره جوشکاری و انجام جوش خوب نیست. یافتن سرعت مناسب یکی از کلیدهای دوره جوشکاری است، یک جوشکار خوب با توجه به تمام ویژگی های جوش برای انجام آن دقیقاً سرعتی را که باید رعایت کند می داند.

همانطور که می بینید، جوشکاری می تواند یک رشته پیچیده برای تسلط باشد. این رشته به بسیاری از فرآیندها، مواد، موقعیت ها، تجهیزات مختلف وابسته است اما با آموزش، استفاده از تجهیزات خوب، تکنولوژی عالی و مربیان مناسب، می تواند بسیار آسان باشد.

 
 

آشنایی با برخی از انواع جوش:

همانگونه که در بالا بیان شد، در دوره جوشکاری چند نوع جوش متفاوت دارد که هر کدام از آنها نیز دارای تکنیک های مخصوص به خود می باشند، برخی از مهمترین آنها در زیر بیان شده است:

  • جوشکاری از نوع قوسی به کمک الکترودهای تنگستن:

در این نوع از جوشکاری لازم است تا شما از الکترودهای تنگستن استفاده نمایید که غیرمصرفی می باشند. در این نوع جوش نیاز نیست تا حتما یک فلز پرکننده نیز داشته باشید اما اگر مایل هستید که نقطه اتصال بسیار سفت باشد می توانید از این فلزها نیز استفاده نمایید که در این صورت باید آنها را با دست محکم نگه داشت.

جوشکاری از نوع قوسی به کمک الکترودهای تنگستن
جوشکاری از نوع قوسی به کمک الکترودهای تنگستن

در این نوع جوشکاری حتما می بایست یک مخزن گاز در کنار خود داشته باشید تا جریان ثابت گاز را ایجاد نماید.

ثبت نام در دوره آموزش جوشکاری آرگون

  • جوشکاری به کمک مفتول توپودری:

در این نوع جوشکاری نیز از یک سیم مناسب به عنوان الکترود و فلز پرکننده استفاده می شود. سیمی که شما استفاده می نمایید با نوع قبل متفاوت است زیرا دارای هسته ای از شار می باشد. با این توضیح توان این نوع جوش بیشتر بوده و اغلب برای فلزات سنگین استفاده می گردد.

جوشکاری به کمک مفتول توپودری
جوشکاری به کمک مفتول توپودری

این نوع از جوش ها در دوره جوشکاری به جوش های تمیز نیز معروف هستند زیرا سربار زیادی تولید نمی نمایند.

ثبت نام در دوره جوشکاری الکترود 

  • جوشکاری قوس با فلز های پوشش دار:

این نوع جوش دارای طرفداران بسیاری است زیرا یادگیری آن آسان بوده و از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است.

stick Welding (جوشکاری الکترود)
stick Welding

در این نوع جوش از یک الکترود مخصوص استفاده می شود که همان وظیفه فلز پرکننده را انجام می دهد.زمانی که الکترود ذوب می شود نقطه جوش را محکم می نماید. در این نوع جوشکاری از گاز استفاده می شود تا در هنگام جوشکاری، فلزها دچار اکسیداسیون نشوند و سطح جوشکاری کاملا سالم باقی بماند. باید در نظر داشته باشید که این نوع جوش ها در انتها نیاز به تمیز کاری دارند.

 

  • جوشکاری با گازهای محافظ:

در دوره جوشکاری به این نوع جوش، جوش سریع نیز می گویند. از این جوشکاری عموما در فضای باز استفاده نمی نمایند زیرا در اطراف جوش باید گاز پرکننده ای از طریق وند ها ایجاد شود که در فضای باز احتمال پخش شوندگی آن وجود دارد. می توان این جوش ها را برای انواع سطوح استفاده نمود.

ثبت نام در آموزش جوشکاری CO2

 

جوشکاری با گاز محافظ
جوشکاری با گاز محافظ

به صورت کلی باید در نظر داشته باشید که انواع  دیگر جوش نیز در حال حاضر استفاده می شوند که در این مقاله تنها به برخی اشاره شد به طور مثال جوش پلاسما امروزه یکی از پرکاربردترین انواع جوش است و دما و دقت بالایی دارد. اما آنچه که باید در نظر داشته باشید، این مهم می باشد که دوره جوشکاری نیاز به زمان و تمرین بسیار دارد تا بتوان بر تمام اصول آن مسلط گردید.

4.6/5 - (10 امتیاز)

4 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.