
جوشکاری صنعتی چیست؟
جوشکاری صنعتی بهترین راه اقتصادی برای رساندن دائمی مواد و فلزات به یکدیگر است. جوشکاری تنها راه پایدار برای ذوب بیش از یک قطعه فلز و اتصال آن به یک قطعه دیگر می باشد. جوشکاری، اتصال یا همجوشی قطعات کار با استفاده از گرما و یا فشرده سازی است که در نتیجه آن قطعه کار یک کل واحد را تشکیل می دهد.
منبع گرما در جوشکاری معمولاً شعله قوس الکتریکی است، که توسط الکتریسیته از منبع برق جوش تولید می شود. در جوشکاری ابتدا مواد اولیه ذوب می شوند تا دانه های جوش را تشکیل دهند. در ادامه عملیات جوشکاری، مواد را برای رسیدن به درجات جوش مورد نیاز حرارت می دهیم یا با اعمال فشار حرارتی و استفاده از پرکننده ها انجام می شود.

روش ها و انواع مختلفی از فرایندهای جوشکاری صنعتی وجود دارد. برخی از فرایندها باعث ایجاد جرقه می شوند و برخی نیاز به حرارت بیش از حد ندارند. عملیات جوشکاری را می توان در هر مکانی، خارج از منزل، داخل ساختمان، زیر آب یا حتی در فضای بیرونی برای ساخت ایستگاه های فضایی یا نگهداری فضاپیماها انجام داد. هنگامی که یک کار جوشکاری صنعتی شروع می شود، طرح کار اغلب بر اساس یک نقشه است. قطعاتی که قرار است جوش داده شوند آماده هستند یا جوشکار باید آنها را از ورق فلز برش دهد. گاهی اوقات سوراخکاری اضافه می شود و مونتاژ جزئیات نیز می تواند در کار گنجانده شود.
کاربردهای جوشکاری صنعتی
جوشکاری صنعتی در خودروسازی، تجهیزات کشاورزی، لوازم خانگی، قطعات کامپیوتر، تجهیزات معدن و اکتشاف، راه آهن، کوره، تهویه ، قطعات هسته ای و صدها محصول دیگر کاربرد دارد که ما با آنها در ارتباط هستیم. جوشکاری در صنعت خودرو می تواند شاسی ماشین، قاب صندلی ماشین، نصب دکوراسیون داخلی ماشین و غیره را شامل شود. روش های مختلف جوشکاری مانند جوش قوس الکتریکی، جوش لب به لب، جوش درز، جوش نقطه ای، جوش لیزری و غیره در صنعت خودرو کاربرد دارد. ترکیبی از فرایندهای جوشکاری می تواند کارایی جوش را بهبود بخشد و همچنین انعطاف پذیری جوش را افزایش دهد. در کارگاه های جواهرسازی، در پروتزهای دندانی و برای ترمیم قالب ها نیز از جوش فلز استفاده می شود.

انواع جوشکاری صنعتی
جوشکاری قوس فلزی محافظ – SMAW
به جوشکاری قوس فلزی دستی نیز معروف است و به آن MMA یا MMAW می گویند. این روشی دستی است که با استفاده از الکترودهای محافظت شده با مواد فلکس به طول 35 سانتی متر انجام می شود. جریان بین الکترود و نوار فلزی برای ایجاد قوس الکتریکی برقرار است. هنگامی که قوس ذوب می شود، انتهای الکترود به بخشی از فلز پرکننده تبدیل می شود، سپس قوس مواد جامد را به شکل یک ابر گاز تبدیل می کند تا از مذاب محافظت کند.
دستگاه جوش SMAW در مقایسه با سایر تجهیزات بسیار ساده است. در این دستگاه جوش از یک ترانسفورماتور، دو کابل برق، یک گیره قطعه کار و یک پین الکترود استفاده شده است. انواع و اندازه های متفاوتی از دستگاه های جوشکاری در بازار موجود است.
جوشکاری قوسی تنگستن گاز – GTAW
جوشکاری قوس الکتریکی GTAW در زبان انگلیسی به جوش آرگون یا جوشکاری با گاز بی اثر تنگستن TIG معروف است و روشی دستی است.
جوش آرگون GTAW_TIG
جوش GTAW-TIG تمیزتر از تمام عملیات جوش دستی است . از آنجایی که در آن از مواد فلکس(که برای تمیز کردن و محافظت از سطح جوش کاربرد دارد)، استفاده نمی شود، قسمت جوشکاری شده و فلز پرکننده روی سطح ناحیه جوش باید از اکسیدها تمیز شود( روغن، کثیفی و غیره) تا باعث آلودگی جوش نشود.
جوشکاری صنعتی GTAW_TIG در مقایسه با سایر فرایندهای جوشکاری دستی به مهارت بالایی نیز نیاز دارد. گرچه فرایند بسیار کند است، اما به دلیل پتانسیل بالای خود در تولید جوش با کیفیت بالا در کاربردهای صنعتی که کیفیت جوش در اولویت است، مورد نیاز است. جوشکاری صنعتی GTAW_ TIG در برخی از آلیاژهای فلزی مانند جوشکاری تیتانیوم استفاده می شود.
دیگر ترفند های جوشکاری
جوشکاری قوس فلزی با گاز – GMAW
جوشکاری قوس فلزی با گاز – GMAW در بریتانیا به عنوان جوشکاری با گاز بی اثر فلز – MIG یا METAL ACTIVE GAS WELDING – MAG شناخته می شود.
در جوشکاری قوس فلزی با گاز – GMAW الکترودها به طور خودکار و پیوسته از طریق یک قرقره تغذیه می شوند و از کابل ها عبور می کنند و از طریق تفنگ جوشکاری خارج می شوند. سپس گاز از طریق یک لوله جداگانه در مجموعه کابل و در اطراف سیم جوش جریان می یابد.
GMAW زمانی تولید می شود که قوس ایجاد می شود، جایی که سیم جوش چرخشی به طور مداوم ذوب می شود. در این روش حرارت، فلز پایه را ذوب می کند، سپس فلز پرکننده مذاب به سمت حوضچه اتصال حرکت می کند و بخشی از جوش می شود، سپس گاز به بیرون جریان می یابد. از واشر تفنگ برای محافظت از جوش مذاب در برابر عوامل آلودگی جوی استفاده می شود.
جوشکاری قوس فلزی GMAW سریعترین و مقرون به صرفه ترین فرایند جوشکاری صنعتی است که امکان تولید جوشهای بسیار طولانی و سریع را دارد و نیازی به تمیز کردن بعد از عمل جوشکاری ندارد.

انواع جوشکاری قوسی FCAW
جوشکاری قوسی با هسته شار – FCAW
جوشکاری FCAW یک فرایند اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک است. این فرایند بسیار شبیه به همان فرایند GMAW یا MIG است و می تواند تقریباً از تجهیزات مشابهی استفاده کند. تنها تفاوتی که فرآیند FCAW را منحصر به فرد میکند، توخالی و پر بودن سیم جوش (الکترود) است.
جوشکاری FCAW همچنین نفوذ بیشتری را برای کار بر روی اتصالات جوش ضخیم فراهم میکند. این نوع جوشکاری در تمام جهات و تمام موقعیت های جوش قابل اجرا است. هنگامی که قوس ایجاد می شود، جریان برای ذوب شدن سیم جوش و فلزات پایه برقرار است، سپس ماده فلکسو شروع به تشکیل گاز میکند. جریان مواد فلکسو همچنین فرایند خنکسازی آهستهای را فراهم میکند که باعث دوام و پایداری بیشتر جوش میشود.
جوشکاری قوس الکتریکی FCAW
فرایندهای FCAW و GMAW کاملاً متفاوت هستند اما تقریباً از تجهیزات مشابهی استفاده می کنند و برای پروژه های بزرگ و بازسازی، بسیار مناسب هستند. این فرایندها به عنوان فرایندهای خودکار یا نیمه اتوماتیک طبقه بندی می شوند و برای اکثر صنایع به دلیل ارزان بودن گزینه اول محسوب می شوند. جوشکاری صنعتی به این طریق، نتایج بسیار خوبی داشته است.

جمع بندی
جان کلام اگر می خواهید وارد جوشکاری صنعتی شوید ابتدا می بایست مهارت لازم در انواع فرآیند های جوشکاری را بیاموزید و بعد با قدرت و حرفه ای وارد این بازار پر رونق شوید ما هم به عنوان بهترین آموزشگاه جوشکاری در ایران در کنار شما خواهیم بود تا بهترین باشید
سلام به نظرتون برای جوشکاری در صنایع کدوم فرآیند بازار بهتری داره ؟
من تو صنعت مشغول به جوشکاری Co2 هستم البته آموزش ندیدم و به صورت چشمی تجربی دارم انجام میدم قطعا تو فکر اینم که
فرآیند های دیگه هم یاد بگیرم بخوام بیام آموزش قطعا میام پیش شما
درود در خدمت شما هستیم میتونید در منو بالای سایت به دوره های مورد نظر خودتون دسترسی داشته باشید