10 عملیات مهم ماشین تراشکاری که باید بدانید

وظایف ماشین تراشکاری چیست و چه کارهایی انجام می دهد ؟

اگر می خواهید بدانید وظیفه ماشین تراشکاری چیست ؟ و میتواند چه کارهایی انجام دهد به شما مطالعه این مطلب را پیشنهاد میکنیم .

تراشکاری شغلی است که علاقمندان زیادی را به خود جلب کرده است و میتواند فضای خوبی از کسب و کار را برای این افراد فراهم کند اما قبل از هر چیز باید بدانیم اصولا ماشین های تراشکاری قابلیت انجام چه کارهایی را دارند . و بعد از آن براساس نیاز بازار کار در دوره های آموزش تراشکاری مراکز معتبر شرکت کرده و گواهینامه بین المللی دریافت کنیم .

ماشین‌های تراش قطعات پیچیده‌ای را برای کاربردهای پزشکی، نظامی، الکترونیک، خودرو و هوافضا ایجاد می‌کنند. برای اطلاع از 10 عملیات ماشینکاری مهم شما را به مطالعه این مطلب دعوت میکنیم

 

ماشین تراش قادر است عملیات ماشینکاری متعددی را انجام دهد تا قطعاتی با ویژگی های مورد نظر شما  را تحویل دهد. تراشکاری نام محبوبی برای ماشینکاری در ماشین تراش است. با این وجود، تراشکاری فقط یکی از انواع عملیات تراش است.

تنوع انتهای ابزار و یک رابطه سینماتیکی بین ابزار و قطعه کار منجر به عملیات های مختلف بر روی یک ماشین تراش می شود. متداول ترین عملیات تراش عبارتند از: تراشکاری، روکشی، شیار کاری، جداسازی، رزوه کشی، سوراخ کردن، سوراخ کردن، خنجر کردن و ضربه زدن.  

عملیات چرخش در تراشکاری
عملیات چرخش در تراشکاری

1- چرخش

تراشکاری رایج ترین عملیات تراشکاری است. در طول فرآیند تراشکاری، یک ابزار برش مواد را از قطر بیرونی قطعه کار دوار جدا می کند. هدف اصلی تراشکاری کاهش قطر قطعه کار به ابعاد مورد نظر است. دو نوع عملیات تراشکاری وجود دارد، خشن و پایان. 

عملیات تراش خشن با حذف حداکثر مقدار مواد در کوتاه ترین زمان ممکن، بدون توجه به دقت و پرداخت سطح، به منظور ماشین کاری یک قطعه در ضخامت از پیش تعریف شده است. پایان تراشکاری سطح صاف و قطعه کار را با ابعاد دقیق نهایی تولید می کند.

بخش های مختلف قطعات چرخانده ممکن است ابعاد خارجی متفاوتی داشته باشند. انتقال بین سطوح با دو قطر متفاوت می تواند دارای چندین ویژگی توپولوژیکی باشد، یعنی پله، مخروطی، پخ و کانتور(مارپیچ). برای تولید این ویژگی‌ها، عبورهای متعدد در یک عمق شعاعی کوچک ممکن است لازم باشد.

مرحله چرخش

مرحله تراش دو سطح با تغییر ناگهانی قطر بین آنها ایجاد می کند. ویژگی نهایی شبیه یک مرحله است.

عملیات تراش مخروطی
عملیات تراش مخروطی

تراش مخروطی

در ماشین تراشکاری ، تراش مخروطی به دلیل حرکت زاویه دار بین قطعه کار و ابزار برش، یک انتقال سطح شیب دار بین دو سطح با قطرهای مختلف ایجاد می کند.

عملیات چرخش پخ
عملیات چرخش پخ

چرخش پخ

مشابه تراش پله‌ای، تراش پخ باعث ایجاد انتقال زاویه‌دار لبه مربعی بین دو سطح با قطرهای چرخشی متفاوت می‌شود.

عملیات چرخش کانتور
عملیات چرخش کانتور

چرخش کانتور

در عملیات تراش کانتور، ابزار برش به صورت محوری مسیر را با یک هندسه از پیش تعریف شده دنبال می کند. چندین گذر از یک ابزار کانتورینگ برای ایجاد خطوط مورد نظر در قطعه کار ضروری است. با این حال، ابزارهای فرم می توانند همان شکل کانتور را ایجاد کنند که یک گذر است.

عملیات Facing در تراشکاری
عملیات Facing در تراشکاری

2-Facing 

در طول ماشین کاری، طول قطعه کار کمی بیشتر از قسمت نهایی است که باید باشد. روکش عملیاتی است برای ماشینکاری انتهای قطعه کار که عمود بر محور دوار است. در طول روکش، ابزار در امتداد شعاع قطعه کار حرکت می کند تا با برداشتن یک لایه نازک از مواد، طول قطعه مورد نظر و سطح صافی را ایجاد کند.

عملیات شیارزنی در تراشکاری
عملیات شیارزنی در تراشکاری

3-شیار زنی Grooving

شیارکاری یک عملیات تراشکاری است که یک برش باریک، یک “شیار” در قطعه کار ایجاد می کند. اندازه برش به عرض ابزار برش بستگی دارد. برای ماشینکاری شیارهای گسترده تر، چندین پاس ابزار ضروری است. دو نوع عملیات شیار زنی وجود دارد، شیار زنی خارجی و شیار کاری صورت. در شیارکاری خارجی، یک ابزار به صورت شعاعی به سمت قطعه کار حرکت می کند و مواد را در جهت برش جدا می کند. در شیارکاری صورت، ماشین های ابزار در صورت قطعه کار شیار می کنند. 

عملیات جداسازی در تراشکاری
عملیات جداسازی در تراشکاری

4-جداسازی Parting 

جداسازی یک عملیات ماشینکاری است که منجر به قطع قطعه در پایان چرخه ماشینکاری می شود. در این فرآیند از ابزاری با شکل خاص برای ورود به قطعه کار عمود بر محور چرخش و ایجاد یک برش پیشرونده در حین چرخش قطعه استفاده می شود. پس از رسیدن لبه ابزار برش به مرکز قطعه کار، قطعه کار می افتد. یک قطعه گیر اغلب برای گرفتن قطعه حذف شده استفاده می شود. 

عملیات پیج زنی در تراشکاری
عملیات پیج زنی در تراشکاری

5-پیچ زنی THREADING

رزوه کاری یک عملیات چرخشی است که در آن ابزاری در امتداد کنار قطعه کار حرکت می کند و نخ ها را در سطح بیرونی برش می دهد. نخ یک شیار مارپیچ یکنواخت با طول و گام مشخص است. رشته های عمیق تر به چندین پاس از یک ابزار نیاز دارند.

عملیات knurling
عملیات knurling

6- KNURLING

عملیات Knurling باعث ایجاد الگوهای دندانه دار در سطح یک قطعه می شود. Knurling اصطکاک چسبندگی و چشم انداز بصری قطعه ماشینکاری شده را افزایش می دهد. این فرآیند ماشینکاری از یک ابزار منحصر به فرد استفاده می کند که شامل یک یا چند چرخ استوانه ای (نورل) است که می تواند در داخل نگهدارنده ابزار بچرخد. حلقه‌ها حاوی دندانه‌هایی هستند که روی سطح قطعه کار می‌پیچند تا الگوهای دندانه‌دار ایجاد کنند. متداول‌ترین روش خنثی‌سازی الگوی الماسی است.

عملیات Facing در تراشکاری
عملیات Facing در تراشکاری

7-حفاری DRILLING

عملیات حفاری مواد را از داخل قطعه کار جدا می کند. نتیجه حفاری سوراخی با قطری برابر با اندازه مته مورد استفاده است. مته ها معمولاً روی یک دم یا نگهدارنده ابزار تراش قرار می گیرند .

عملیات Reaming
عملیات Reaming

8-ریمینگ REAMING

ریمینگ یک عملیات اندازه گیری است که باعث بزرگ شدن سوراخ قطعه کار می شود. در عملیات ریمینگ، ریمر از انتها به صورت محوری وارد قطعه کار شده و یک سوراخ موجود را تا قطر ابزار گسترش می دهد. ریمینگ حداقل مقدار مواد را حذف می کند و اغلب پس از سوراخ کاری انجام می شود تا هم قطر دقیق تر و هم سطح داخلی صاف تر به دست آید.

عملیات Boring
عملیات Boring

9-حفاریBORING

در عملیات حفاری، ابزاری به صورت محوری وارد قطعه کار می شود و مواد را در امتداد سطح داخلی جدا می کند تا اشکال مختلف ایجاد کند یا سوراخ موجود را بزرگ کند.

عملیات Tapping
عملیات Tapping

10-TAPPING

ضربه زدن فرآیندی است که در آن یک ابزار ضربه زنی به صورت محوری وارد قطعه کار شده و رزوه ها را در یک سوراخ موجود برش می دهد. سوراخ با اندازه بیت مربوطه مطابقت دارد که می تواند ابزار ضربه زدن مورد نظر را در خود جای دهد. ضربه زدن نیز عملیاتی است که برای ساختن نخ روی مهره ها استفاده می شود.

نتیجه گیری 

ماشین های تراش قادر به ماشینکاری قطعات با ویژگی های پیچیده هستند. ویژگی های قطعه نهایی با استفاده از ابزارهای مختلف و با تغییر رابطه سینماتیکی بین کاتر و قطعه کار تولید می شود. در این مقاله ده عملیات مختلف تراشکاری را توضیح دادیم. 

در پایان اگر علاقمندید در دوره های تراشکاری ما شرکت کنید با ما در ارتباط باشید .

09333738884 – 09002026010

 

5/5 - (2 امتیاز)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.