6 دانستی طلایی تراشکاری (بازارکار+درآمد +آینده)

تراشکاری یا به انگلیسی Turning یکی از مشاغل و حرف مادر صنعت است این شغل از دیرباز تا به امروز همواره همچون جوشکاری مورد توجه صنعتگران و علاقمندان بوده و هر کجا ماشینی است تراشکاری در آن نقش بسزایی داشته است .ما در آموزشگاه آریاگستر به آموزش تراشکاری می پردازیم و بعد از پایان دوره مدرک بین المللی صادر خواهیم کرد

تراشکاری چیست و چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که می‌دانید بسیاری از اجسام برای تبدیل شدن به یک محصول خاص، باید چندین گام و یا مرحله را پشت سر بگذارند. یکی از مهم‌ترین این مراحل تراشکاری است که می‌توان آن را یکی از مهمترین مهارت‌ها در عرصه صنعت به شمار آورد. تراشکاری که در زبان لاتین به آن Turning گفته می‌شود در حقیقت نام یک عملیات است. عملیاتی که با استفاده از ابزارهای خاصی اتفاق افتاده و طی آن سطح داخلی و یا خارجی قطعات فلزی و یا غیر فلزی شیار داده می‌شود و براده برداری انجام می‌گیرد.

شغل تراشکاری خوبه؟
شغل تراشکاری خوبه؟

به طور کلی می‌توان گفت تراشکاری یک روش خاص برای برش دهی به انواع مختلف فلزات بوده و توسط دستگاهی خاص به نام دستگاه تراش انجام می‌شود. در بیشتر موارد ابزار تراش و یا دستگاه تراش ثابت بوده و قطعه کار بر روی آن در حال چرخش است. این حرفه شامل خدمات متنوعی بوده و اصول مختلف سنگ زنی، سوراخ کاری، فرز کاری و تراشکاری را در بر می‌گیرد.

در این مقاله به معرفی حرفه و یا شغل تراشکاری خواهیم پرداخت و میزان درآمد، بازار کار و آینده این شغل را بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این شغل هستید با ما همراه باشید.

تراشکاری چیست؟

تراشکاری در واقع یکی از مراحل ابتدایی فرایندهای مربوط به ماشین کاری به شمار می‌رود. طی این فرآیند قطعه کار و یا ماده اولیه چرخش داده شده و یک وسیله برنده با جنس سخت‌تر نیز به کار گرفته می‌شود که می‌تواند با حرکتی خطی، سطح قطعه کار را تراش دهد تا به قطعه نهایی و مورد نظر دست پیدا کنیم.

این عملیات را می‌توان به شکل دیگری نیز تعریف کرد. برای برای نمونه می‌توان گفت تراش کاری، فرآیند شکل دهی به فلزات با روش براده برداری است و با استفاده از ماشین تراش انجام می‌شود.

در این شیوه فلز مورد نظر که در بیشتر موارد شکل استوانه دارد درون دستگاه جای گرفته و با قدرت و سرعتی معین به چرخش در می‌آید تا عملیات براده برداری از آن با عمق مشخص و سرعت معین به سرانجام برسد. در ادامه به چند نکته کوتاه درباره این حرفه اشاره خواهیم کرد:

  • تراش دهی به فزات و غیر فلزات می‌تواند به صورت دستی و یا با کمک دستگاه تراش اتوماتیک انجام شود.
  • تراشکاری دستی با استفاده از دستگاه تراش سنتی صورت می‌پذیرد و باید یک اپراتور به شکل دائمی بر اجرای صحیح این فرایند نظارت داشته باشد.
  • در حال حاضر متداول‌ترین دستگاه تراش اتومات، سیستم CNC و یا کنترل عددی است.
  • تراشکاری می‌تواند در درون یک استوانه و یا بیرون آن انجام شود تا اجزاء لوله‌ای به وجود آیند.
  • دستگاه‌های تراش در حالت معمول دارای ۴ حالت و یا نوع مختلف استوانه‌ای، مخروطی، جوش و شیار خارجی هستند و می‌توانند اشکال مختلفی از مواد از قبیل سیلندر، مخروط، منحنی، شیاردار و … را تولید کنند.
  • یک تراشکار باید برخی مهارت‌ها و وظایف را به خوبی فراگیرد. از جمله این مهارت‌ها می‌توان به نقشه خوانی و نقشه کشی، سرویس دستگاه تراش، جوشکاری و برش کاری، شناخت و تشخیص مواد اولیه، توانایی کار با انواع مختلف دستگاه‌ها، آج زدن قطعات و …. اشاره کرد.
دستگاه CNC و کاربردهای آن چیست؟
دستگاه CNC و کاربردهای آن چیست؟

درآمد تراشکاری 

بسیاری از افراد پیش از ورود به یک حرفه، میزان درآمد آن را بررسی می‌کنند و می‌خواهند بدانند در قبال زحمات آن‌ها چه میزان درآمد و حقوقی نصیبشان خواهد شد. شغل تراشکاری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بررسی میزان درآمد و حقوق و دستمزد آن برای علاقه مندان به این حرفه مهم است.

لازم است بدانید که میزان درامد شغل تراشکار با توجه به چند عامل و یا فاکتور مهم دچار تغییر و تحول خواهد شد. برای نمونه هر چه شما مهارت بالاتری در این کار داشته و یا تجربه بیشتری کسب کرده باشید به طور حتم درآمد بیشتری را از آن خود خواهید کرد.

شما می‌توانید بعد از کسب آموزش‌های لازم و مهارت‌های مورد نیاز یک کارگاه برای خود دائر نموده و یا در دیگر کارگاه‌ها مشغول به کار شوید. در این صورت درآمد و حقوق متفاوتی هم خواهید داشت. این عوامل و فاکتورها را می‌توان به شکل زیر دسته بندی کرد:

  • ماهر یا نیمه ماهر بودن تراشکار
  • میزان تجربه کاری شما
  • مکان جغرافیایی و موقعیت کسب و کار
  • کار کردن به صورت شراکتی و یا مستقل
  • قیمت مواد اولیه
  • حجم سفارشات و …

بازار کار تراشکاری

همان‌طور که می‌دانید تمامی شغل‌ها و حرفه‌ها از سختی‌های مخصوص به خود برخوردار شده‌اند. با این حال برخی از مشاغل از جمله حرفه‌های سخت و دشوار به شمار می‌روند و شغل تراشکاری از جمله مشاغل پیچیده محسوب می‌شود. به همین دلیل هم زحمات بسیار زیادی داشته و نیاز به تلاش و پشتکار فراوانی هم دارد.

لذا بیشتر افراد به ویژه آن‌هایی که از مشاغل سخت‌تر گریزان هستند، ترجیح می‌دهند که به آن وارد نشوند. این عامل نیز سبب شده تا تراشکاران ماهر و باتجربه در سطح کشور بسیار اندک بوده و در مناطق زیادی کمیاب باشند.

پس امکان کار کردن در این شغل برای فردی که به اندازه کافی متبحر و ماهر است، وجود دارد و می‌توان گفت این حرفه از بازار کار مناسبی برخوردار شده است. شما می‌توانید به چند صورت در این شغل مشغول به کار شوید. برای نمونه:

  • کار کردن در یک کارگاه تراشکاری به عنوان شریک، همکار یا شاگرد
  • تاسیس کارگاه تراشکاری و تولید و فروش محصولات تراشکاریاز قبیل: قطعات تفلونی، قطعات پلیمری، برنج، چدن و انواع مختلف فلزات
  • کار کردن در کارخانه‌ها، شرکت‌ها و صنایع مختلف از جمله: صنعت خودروسازی، لوازم خانگی، ماشین آلات و ….
  • استخدام در شرکت نفت، در ذوب آهن اصفهان، در شرکت‌های دولتی و خصوصی
آینده تراشکاری چگونه است؟
آینده تراشکاری چگونه است؟

آینده تراشکاری

یکی از مهمترین مزایای وارد شدن به شغل و حرفه تراشکاری، آینده خوبی است که برای آن پیش‌بینی می‌شود. بنابر نظر بسیاری از کارشناسان، این شغل آینده بسیار خوبی خواهد داشت. از جمله دلایل عمده آن هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز بالای کشور به تولیدات و محصولات این حرفه باعث شده تا راه اندازی کارگاه تراشکاری و یا انجام این حرفه در کشور ایران با بازار کار خوب و رو به رشدی مواجه باشد.
  • افراد علاقه‌مند به این حرفه می‌توانند بلافاصله پس از دریافت یک سفارش، فعالیت خود را آغاز کرده و در بهترین و سریعترین زمان ممکن محصولات مورد نظر را به متقاضی ارائه داده و درآمد و سود سرشار و حجم بیشتر سفارشات را نصیب خود سازند.
5/5 - (12 امتیاز)

2 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.